'Een businessclub, maar dan anders.'

'Een businessclub, maar dan anders.'

‘Een businessclub, maar dan anders.’ Een veelgehoorde kreet van ondernemers in Veenendaal die bekend zijn met de Veensche Businessclub. Pas een jaar actief en al hard aan het werk om een begrip te worden in de Veenendaalse gemeente.

Niet alleen vanwege hun betrokkenheid bij voetbalvereniging VRC. De leden van de Businessclub staan middenin de Veense samenleving en vormen samen één team. Wat maakt deze club anders dan anderen? ‘Simpel,’ vertelt voorzitter René Pfeiffer enthousiast. ‘Wij zijn verfrissend, inspirerend en écht Veens! En naast sociaal- en maatschappelijk betrokken zetten we ons in voor voetbalvereniging VRC. Hand in hand voor Veenendaal.’ Voor de oudere jongeren in Veenendaal is René nog steeds bekend als uitbater/discjockey van discotheek/dancing La Riche, die vooral in de jaren tachtig veel jongeren naar de Tuinstraat trok.

Betrokkenheid is wat deze Businessclub uitstraalt
Een jonge club en sterk groeiend. In een jaar tijd telt de club inmiddels vijftig leden en zes bestuursleden. Met als doelstelling 75 leden met een maximum van honderd. Ondernemers kunnen
zich eenvoudig aanmelden om lid te worden van de club. Wel hebben zij de stelregel dat slechts drie bedrijven per branche lid mogen worden. Zodat elk bedrijf de aandacht krijgt die het verdient. ‘We willen namelijk wel één team blijven.’

Een sterke club met veel samenhang
De leden van de club maken het verschil. ‘We zijn een informele club. Persoonlijk contact vinden
wij belangrijk. Onze leden staan klaar voor elkaar.’ En naast gezelligheid worden er ook zaken
gedaan. ‘Daar gaat het uiteindelijk om, een soort teambuilding’, aldus Pfeiffer. De Veensche
Business­club is blij dat zij ook veel jonge onder­nemers aantrekken, de laagdrempeligheid maakt het aantrekkelijk. Jonge ondernemers brengen veel inspiratie mee. Samen bouwen wij aan een sterke club met veel samenhang.

De combinatie van sport en business
Als het op voetballen aankomt zijn de leden van de club het eens. Voetbalclub VRC is ambitieus. ‘De voetbalclub kent inmiddels 1100 leden en groeit gestaag door. Onze jeugdafdeling is de grootste van Veenendaal. Van onze jeugd gaat de voetbalwereld nog veel horen!’ Niet alleen op en naast het voetbalveld is de Veensche Businessclub actief. ‘Wij willen onderdeel zijn van de Veense samenleving’, zegt René. De club is als enige Businessclub sponsor van de nieuwe schaatsbaan ‘Veenendaal on Ice’. Sport en business blijven een succesvolle combinatie, bewijst de club maar weer.