Uitslag finale Bedrijfskarten bij The Maxx Veenendaal

Vorige week maandag 9 juli was het dan zover: de grote finale van de snelste competitie van Veenendaal en omstreken.

De eerste editie van het Bedrijfskarten bij The Maxx Veenendaal. Na zeven intensieve endurance races kende de achtste en laatste race een andere invulling. Naast dubbele punten voor de kwalificatie en een reverse grid (snelste kwalificatie start achteraan) werd er ook de andere kant op gereden. Een primeur bij The Maxx Veenendaal.

Het was gezellig druk op de tribunes en de deelnemers werden een laatste keer aangemoedigd door het toegestroomde publiek. Na de briefing vond er een vrije training plaats van 20 minuten. Hierin konden alle coureurs wennen aan de tegenovergestelde richting. Dat het even wennen was viel af te lezen aan de veelal gespannen gezichten. Na de kwalificatie begon de race achter een heuse "Safety Kart" met een rollende start. Er was veel strijd, maar er werd over het algemeen netjes en fair gereden.

Nadat de punten waren verdeeld ging het team van Sanitair en Tegelzetspecialist Ben van de Pavert er met de winst vandoor. Las en Montagebedrijf Van Pommeren kon het ze nog lastig maken, maar eindigde uiteindelijk overtuigend op de 2e plaats. CTS IT maakte vanaf race 5 een indrukwekkende opmars naar het podium. Van de 6e, naar de 5e, naar de 4e plaats. Dat zij met 0,002 seconden de snelste tijd in de finale pakten en dat dit precies voor dat ene punt zorgde om vloerspecialist Handelsonderneming 1984 (dat een zeer sterk seizoen reed) op het laatste moment van het podium te stoten had niemand zien aankomen.

Uit de steeds betere resultaten van CTS IT blijkt wel dat de kartlessen van Nederlands Kampioen Rick den Hartog bij The Maxx Veenendaal zijn vruchten afwerpt. Zij hebben namelijk een aantal privélessen gevolgd gedurende het seizoen. In september gaan de kartlessen voor kinderen en volwassenen weer van start.

Dit is het uiteindelijke klassement:
1. Ben van de Pavert (80 punten)
2. Van Pommeren (69 punten)
3. CTS IT (56 punten)
4. Handelsonderneming 1984 (55 punten)
5. Huttinga B.V. (44 punten)
6. Axius Advocaten & Mediators (38 punten)
7. De Gooijer Grond- en Straatwerk B.V. (31 punten)
8. Docomar (29 punten)
9. Hoenderdaal Fasteners B.V. (18 punten)

Naast de bekers van het algemeen klassement werden meer prijzen uitgereikt. Ben streek nog 2 prijzen op, de snelste tijd (22.978 in race 6) en de hoogste baromzet (met het team een gerecht van onze "a la kart" kaart). De fairplay prijs ging op het laatst toch naar De Gooijer B.V. door een dubbele overtreding van Hoenderdaal in de finale.

‘Wij hebben ontzettend genoten en veel geleerd tijdens deze eerste editie en bedanken hierbij alle betrokkenen. Dat er meerdere edities zullen plaatsvinden bij voldoende animo staat vast. Hou onze website en social media in de gaten de aankomende tijd om de data en invulling van een volgende editie niet te missen!’ vertelde Robert Scherrenburg na de finale.