Binnen een paar weken 90% minder eczeem

Binnen een paar weken 90% minder eczeem

Yvonne Canters zet zich met Praktijk voor de Optimale Gezondheid in om mensen verder te helpen. Van ziektes of klachten afhelpen naar een fit en gezond lichaam.

Deze keer vertelt ze meer over de behandeling van huidklachten en over de ziekte van Lyme. Een consult bij de praktijk wordt via de aanvullende verzekering vaak (deels) verzekerd.

Huidklachten
‘Een klant kwam bij mij langs voor een voetreflexmassage’, vertelt Yvonne. ‘Toen ze haar sokken uitdeed, zag ik dat ze last had van extreme eczeem. Op haar voeten en benen, maar ook onder haar oksels en bij haar borst. Het was niet eens in haar opgekomen om door een afspraak voor te maken, ze had de hoop al opgegeven.’ Gelukkig zijn huidklachten voor een groot deel terug te dringen door middel van de juiste voeding en suppletie. ‘Enkele weken later was haar eczeem al voor 90% verdwenen.’

Ziekte van Lyme
Ook mensen met Lyme komen de praktijk binnen. ‘De symptomen van de ziekte van Lyme verschillen, afhankelijk van waar de ziekte in het lichaam zit. De Borrelia bacterie kan bijvoorbeeld aan de zenuwbanen vast gaan zitten, in je botten of zich achter de organen verstoppen. Met alleen antibiotica krijg je de bacterie niet stuk. Er ontstaan diverse klachten en hoe langer het duurt, hoe minder het te vinden is. Je zult een rode bloedcel moeten openen om te zien of het aanwezig is in het lichaam of niet. Zo bestaat het gevaar dat iemand met Lyme een hele andere diagnose krijgt. Denk hierbij aan fibromyalgie, botkanker, CVS en het “u moet er maar mee leren leven” -advies. Ook kan het verward worden met een spierreuma. Vreselijk toch? Ik moet er niet aan denken om jaren rond te lopen met een verkeerde diagnose.’ Yvonne blijft met haar praktijk altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van gezondheid. Zo krijgt zij binnenkort een gloednieuw apparaat in haar bezit dat de Borrelia bacterie door middel van trilling vernietigt.