Coöperatiefonds: totaal € 44.562 voor 14 projecten met uniek verhaal

Coöperatiefonds: totaal € 44.562 voor 14 projecten met uniek verhaal

Kijk die gezichten eens… Bestuurders van 14 lokale organisaties staan glunderend voor het pand van de Rabobank met een cheque in hun handen. De bijdrage uit het Coöperatiefonds ontvingen zij uit handen van directievoorzitter Mariska de Kleijne voor hun project wat echt verschil maakt in de regio. Zo geeft Rabobank concreet invulling aan hun missie ‘Growing a better world together’.

Kijk die gezichten eens… Bestuurders van 14 lokale organisaties staan glunderend voor het pand van de Rabobank met een cheque in hun handen. De bijdrage uit het Coöperatiefonds ontvingen zij uit handen van directievoorzitter Mariska de Kleijne voor hun project wat echt verschil maakt in de regio. Zo geeft Rabobank concreet invulling aan hun missie ‘Growing a better world together’.

Bestuurders, projectleiders en niet te vergeten kinderen van de scouting uit Rhenen waren naar de derde cheque-uitreiking van het jaar gekomen van het Coöperatiefonds van Rabobank Vallei en Rijn. In een volle zaal op de hoofdvestiging van de bank presenteerden zij vol trots en passie hun initiatieven. Al vertellend ontstonden er onderling nieuwe contacten en ideeën. Vier keer per jaar beoordeelt de ledenraad van de bank de projecten van lokale verenigingen en stichtingen. Dit zijn leden die zelf ook in de onze regio Food Valley wonen, ambassadeur van de Rabobank zijn en alle leden vertegenwoordigen. Dankzij een donatie uit het fonds kunnen sociaal-maatschappelijke, culturele, jongeren-, en innovatieve projecten gerealiseerd worden. Jaarlijks stelt Rabobank Vallei en Rijn uit de winst €250.000 beschikbaar via het Coöperatiefonds.

Diversiteit aan projecten
Studenten van Stichting Enactus Wageningen lieten zien hoe zij plastic inzamelen, recyclen en dus gereed maken om daar nieuwe producten van te maken. Dat doen zij in samenwerking met mensen die een verstandelijke beperking hebben. Een project dus met een innovatief, circulair én maatschappelijk karakter. Zij ontvingen de cheque van Marit de Wolf, lid van de jongerenraad van de bank. Kinderen van de scoutingclub uit Rhenen kregen een cheque om de verbouwing van het clubhuis mogelijk te maken. Schaatstraininggroep Wageningen staat in de startblokken om een nieuwe skeerlerbaan aan te leggen en de Prins Floris-school uit Ede kan dankzij een donatie een hekwerk om hun nieuwe speelveld plaatsen. Maar wel zo, dat de buurt er buiten schooltijd ook kan spelen. De bibliotheek in Veenendaal schaft voor hun fablab nieuwe apparatuur aan om vooral basisschoolkinderen enthousiast te maken voor ICT en innovatie. Scylla 55+ uit Wageningen kan dankzij de bijdrage uit het Coöperatiefonds een beachvolleybalveld aanleggen naast het zwembad in Bennekom. Een mooi regionaal project, dat ook nog eens een duurzaam karakter heeft. Het zand dat is gebruikt bij het EK Beachvolleybal, ligt namelijk nu in Bennekom. Je kunt dus spelen op het zand waarop de Nederlandse dames goud wonnen.

Een overzicht van de organisaties met hun projecten die een bijdrage ontvingen:
- Stichting Muziek doet wonderen Wageningen kreeg voor het project Liederenbundel verzorgingstehuizen een bedrag van 1225,-.
- Stichting Cultuurplatform Rhenen kreeg voor Kleurrijk Rhenen een bedrag van 1500,- toegekend.
- Stichting Café Doodgewoon Veenendaal kreeg voor de aanschaf van audiovisuele hulpmiddelen een bedrag van 1758,-.
- Scouting Rhenen kreeg voor de verbouwing van het clubhuis een bedrag van 5000,-.
- Schaats Traininggroep Wageningen kreeg 5000 euro voor de aanleg van een skeelerbaan.
- CNS Prins Flors Ede kreeg voor de aanschaf van hekwerk het bedrag van 5579,-
- Historische Vereniging Oud-Veenendaal krijgt voor de aanschaf van een collectie boeken 500 euro.
- Stichting Enactus Wageningen krijgt voor het plastic-project 5000 euro voor de aanschaf van apparatuur.
- CPOV-school De Burcht Veenendaal kreeg 3000 euro voor de aanschaf van een geluidsinstallatie.
- CPOV-school Max Veenendaal kreeg 1000 euro voor de overkapping van De Werkplaats.
- Stichting RTV Rijnstreek Wageningen kreeg 2500 euro voor de inrichting van studio’s.
- Volleybalvereniging Scylla 55+ Wageningen kreeg 3000 euro voor de aanleg van beachvolleybalvelden koppelen aan materialen.
- Stichting Oog voor Iedereen Veenendaal kreeg 2000 euro om de toegankelijkheid van de websites te verbeteren voor mensen met een visuele beperking.

Komt jouw project in aanmerking?
Vier keer per jaar beoordeelt de ledenraad van Rabobank Vallei en Rijn de ingediende projecten van lokale verenigingen en stichtingen. De jongerenraad beoordeelt projecten gericht op jongeren. Vaak is het voor verenigingen en stichting lastig om een nieuw project te starten. Het Coöperatiefonds kan dan net dat zetje in de rug geven om een project te realiseren. Heb je ook een project dat onze bijdrage verdient? Ga naar rabobank.nl/vr en kijk bij Coöperatiefonds. Daar vind je ook het aanvraagformulier en de criteria. De volgende beoordelingsronde is 22 november. De aanvraag dient uiterlijk 2 november binnen te zijn.