De man in zaken: Marco Stuivenberg

De man in zaken: Marco Stuivenberg

Voor de rubriek 'De man in zaken' spreken we Marco Stuivenberg, eigenaar van Stuif Evenementen. 

Marco Stuivenberg is de eigenaar van ‘Stuif Evenementen’. Een bureau dat evenementen organiseert en/of faciliteert van A tot Z. Ze hebben zelf vrijwel alles in huis. Van licht, geluid, video, podiumdelen tot mobiele podiumwagens, kortom: één vast adres, één aanspreekpunt om elke gelegenheid compleet tot in de puntjes te verzorgen. Naast veel zakelijke evenementen, was ‘Stuif’ dit jaar bij de publieke evenementen zoals Klassiek aan de Grift, Samenloop voor Hoop, Oldtimerfestival, EK ultimate frisbee en Proms Night Veenendaal.

Zat het organisatietalent altijd al in je bloed?
Ja dat wel, ik deed er alleen niet zoveel mee. Mijn ouders hadden vroeger een zaak in speelgoed en huishoudelijke artikelen (JORO Bazar) en het was de bedoeling dat ik de zaak zou overnemen. Tijdens mijn studie merkte ik dat het werken in een winkel niet echt mijn ding was. Ik werd accountmanager en werd betrokken bij grote evenementen zoals de ‘538 Dance Smash party’s’. Zo kwam ik erachter dat ik het werk in de evenementenbusiness wel erg leuk vond.

Wat zijn de leuke dingen van het werk?
Ik heb te maken met diverse mensen. Ze zijn vrijwel altijd vrolijk en enthousiast en delen allemaal dezelfde wens: om iets moois te organiseren. Elk evenement is uniek. Het maakt niet uit of het een klein of groot feest is, want uiteindelijk komt het op hetzelfde neer. Het blijft maatwerk.

Op welke manier zoek je ontspanning?
Mijn werk is mijn ontspanning, ik geniet echt van mijn werk, het klinkt cliché maar het is mijn hobby. Mijn spaarzame vrije tijd vul ik het liefst met borrelen in het café of lekker eten in een restaurant. Ik ben veel met muziek bezig en ben daarnaast ook nog vrijwillig brandweerman. De zomer breng ik bij voorkeur door samen met mijn vriendin in ons chaletje in Friesland. Vooral met mooi weer houden we ervan te gaan varen.

Wat is je meest bijzondere klus?
Ik had een moeilijke periode achter de rug en wilde alleen nog maar dingen doen waar ik écht gelukkig van werd. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik gewoon thuis achter de keukentafel evenementen zou gaan organiseren, als een event manager zonder personeel en zonder spullen. Maar inmiddels werken we met zeven personen en een opslag vol met spullen. De meest bijzondere klus was toch wel Koninginnedag 2012, destijds nog met koningin Beatrix. Dat was een enorme organisatie, vooral met het oog op de beveiliging. Maar het is allemaal erg goed gegaan.

Wat is jouw advies aan startende ondernemers?
Ondernemerschap zit in je. Volg je hart, volg je passie. Als je ergens mee begint, doe het dan voor de volle 100%. Geef je baan op en ga ervoor, niet half half. Durf het risico te nemen. Ik begon mijn eigen zaak in 2010, middenin de crisis, mensen verklaarden me voor gek, maar mijn omgeving had vertrouwen in me. Ze zeiden: ‘Als één iemand het tot een succes kan maken, dan ben jij het wel’. En ze hadden gelijk.