Albert Visser van van CAPAS bed in Ochten

Albert Visser van van CAPAS bed in Ochten

Elke lichaam is anders en heeft andere slaapbehoeften. Maar wat is nou een goed bed? En hoe kan ik een goed bed onderscheiden in het oerwoud van het aanbod? We vragen het slaapadviseur Albert.

Albert, we weten allemaal dat een goede nachtrust heel belangrijk is, maar wat is nou een goed bed?
Om daarachter te komen, is het belangrijk om je te verdiepen in je slaapritme. Wanneer je ’s nachts steeds wakker wordt, doorbreek je je slaapcyclus. Hierdoor heb je ’s ochtends het gevoel niet volledig uitgerust te zijn. Een goed bed is een bed dat volledig op jouw lichaam is aangepast, met een matras en bodem met de juiste hardheid, flexibiliteit en zones.

En hoe zit het met de materialen?                                                                                                                                                                    Hoe meer synthetische materialen er gebruikt zijn om het matras of dekbed van te maken hoe meer last je krijgt van transpiratievocht en daarmee huisstofmijt, bacteriën en schimmels. Dat is slecht voor de gezondheid. Een goed bed is gemaakt van natuurlijke materialen zoals merinowol, bamboe en natuurrubber. Bij CAPAS bedden maken wij bedden, uitsluitend van natuurlijke materialen.

Tegenwoordig zie je vooral veel boxsprings, de lattenbodems lijken naar de achtergrond te verdwijnen. Die trend heeft vooral te maken met het esthetische aspect van bedden. Boxsprings zijn in de mode omdat ze er mooi uitzien. Maar je ziet inmiddels ook weer een terugkeer naar lattenbodems omdat een boxspring gewoonweg niet af te stemmen is op je lichaam. CAPAS levert geen boxsprings maar wel boxspring-look. Zo combineren wij het beste van twee werelden. Een goed bed, volledig op je lichaam afgestemd en ook nog eens heel mooi.

Het oog wil ook wat. Gaan slapen zonder rugpijn en een fraai bed dat past in mijn slaapkamer samen?
Jazeker! Over smaak valt niet te twisten, daarom bieden wij vijfduizend varianten in stoffen, leder of hout. En kunnen wij elke gewenst uiterlijk realiseren.

Hoe kom ik erachter of een CAPAS bed bij mij past?
Door het te ervaren. Wij vinden het belangrijk dat je het ook thuis kan proberen. Daarom krijgen onze klanten negentig dagen de tijd om te wennen aan het bed, waarbij er nog gewisseld kan worden van hardheid wat betreft de kern van het matras. Belt een klant ons de 89ste dag op met de mededeling: ‘Het ligt echt niet lekker’, dan halen wij het matras op en krijgt de klant het geld retour.

Ons motto is: wij verkopen geen bedden maar een goede nachtrust. Daar doen we alles voor. Dat getuigt ook onze klanttevredenheid. Wij krijgen van onze klanten gemiddeld een 9,3! Daar zijn wij trots op en daar doen wij het voor!