Feest bij Van Schuppen Makelaars

Feest bij Van Schuppen Makelaars

Van Schuppen Makelaars bestaat volgend jaar 50 jaar! Reden voor een feestje, al vieren ze dat nu al, want ze zijn onlangs op de grootste website in huizenaanbod - Funda - bekroond met een 9.

En dat niet alleen voor hun kwaliteiten als verkoopmakelaar, maar ook als aankoopmakelaar. Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Of wil je eerst je oude woning verkopen? En hoe verstandig is het om een aankoopmakelaar in de hand te nemen? Daniëlle geeft antwoord. ‘De huizenmarkt is volop in beweging’, vertelt makelaar Daniëlle Diepeveen. ‘De hypotheekrente is historisch laag, dus het is erg aantrekkelijk om nu een huis te kopen. De meeste huizen worden binnen enkele weken - vaak zelfs dagen - verkocht. Als je een leuk huis gezien hebt is het belangrijk om er snel bij te zijn voordat iemand anders je voor is. Wij proberen dat te voorkomen door korte lijntjes met de (potentiële) kopers en verkopers te houden’.

Je huis binnen een week in de verkoop, kan dat?
Jazeker, bij Van Schuppen Makelaars zorgen ze ervoor dat je huis binnen een week in de verkoop gaat. Ook zijn er geen wachtlijsten. Dat is prettig om te weten als je ineens je droomhuis tegenkomt en je je huis dus snel wilt verkopen.

Leuk huis gezien?
Dan wil je snel bezichtigen en niet voor verrassingen komen te staan achteraf. Bij Van Schuppen Makelaars begrijpen ze dat. Schakel je hen in als aankoopmakelaar dan zorgt de makelaar ervoor dat er zo spoedig mogelijk een bezichtiging gepland wordt. Dit kan ook ‘s avonds of in het weekend en de makelaar gaat dan met je mee. Je krijgt je eigen makelaar - dus één aanspreekpunt - die zich volledig vastbijt in jouw droomhuis. Deze makelaar doet er alles aan zodat jij binnen afzienbare tijd je housewarming kan plannen. Ook als je je huis gaat verkopen is dit het geval. Eén aanspreekpunt voor opdrachtgevers.

Een aankoopmakelaar: loont dat wel?
Die vraag krijgt Danielle regelmatig: ‘In de meeste gevallen loont het zeker om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken naar een woning. We luisteren naar de wens van de klant en kunnen met die gegevens een stuk gerichter op zoek gaan. Ook weten we vaak - vóórdat een huis op Funda zichtbaar is - dat deze in de verkoop komt. Een aankoopmakelaar heeft geen emotioneel belang bij een huis en daarom kunnen we er een stuk kritischer naar kijken. We wijzen de klant op (kritische) punten en kunnen adviseren of het wel of niet verstandig is om de woning bouwkundig te laten keuren. Bovendien weten we exact hoe de markt in elkaar zit en of er teveel of te weinig voor een woning wordt gevraagd. We beheersen de kunst van het onderhandelen feilloos en halen daar dan ook vaak veel voordeel uit voor de klant. Meestal zoveel, dat de courtage ruimschoots terugverdiend wordt. Nog een voordeel is dat we de administratieve en juridische rompslomp uit handen nemen, al die juridische termen zijn voor ons gesneden koek. Maar het belangrijkste is dat een potentiële koper met een gerust en tevreden gevoel de koopovereenkomst kan tekenen’.