Winkelstad Veenendaal start met fietsbezorging

Winkelstad Veenendaal start met fietsbezorging

Om de ondernemers in de binnenstad te ondersteunen tijdens de lockdown start Winkelstad Veenendaal een gratis bezorgdienst voor de winkeliers in het centrum. Samen met de gemeente Veenendaal is de afgelopen weken hard gewerkt om dit van de grond te krijgen. Wethouder Dylan Lochtenberg bezorgde vandaag symbolisch het eerste pakketje.

Met een elektrische bezorgfiets, herkenbaar aan de stickers met het logo van Winkelstad Veenendaal, rijden de bezorgers dagelijks door heel Veenendaal. ‘’Op deze manier kunnen we de ondernemers in het centrum een beetje helpen in deze moeilijke tijd’’, aldus Dylan Lochtenberg. “Ik zie dat het uiterste van hen wordt gevraagd in deze tijd. Als zij met dit initiatief een beetje ontlast en geholpen kunnen worden, dan is het een geslaagd plan. Ik roep iedereen in Veenendaal dan ook op om de ondernemers te steunen door lokaal te shoppen. Help elkaar, koop Veense waar!”

Winkelstad Veenendaal en de gemeente Veenendaal hopen met deze actie de ondernemers in de binnenstad te ondersteunen. ‘’Veel ondernemers bieden in deze tijd de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen via hun eigen website, social media kanalen of door gewoon te bellen. Wij hopen met de actie voornamelijk de kleine ondernemer te ondersteunen en de tijdrovende distributie uit handen te nemen.’’ aldus Henny Jansen van Winkelstad Veenendaal. ‘’Bovendien is het als consument ook fijn om die te gekke sneakers, nieuwe jeans of mooi boek lokaal te kunnen bestellen. Je steunt er de plaatselijke ondernemer mee. Ik hoop dat we deze bezorgfiets veel zien in ons straatbeeld. En wie weet kan een duurzame bezorgservice ook op de lange termijn een alternatief bieden voor het online shoppen’’.

Hoe werkt het?
Een bestelling plaatsen kan in veel gevallen via de website, social media kanalen of door te (beeld)bellen. Ophalen mag niet, maar thuisbezorgen gelukkig wel. Nadat je een bestelling hebt geplaatst bij jouw favoriete ondernemer wordt je pakketje vaak al dezelfde dag bij jou thuis gebracht! Kijk voor meer informatie op www.winkelstadveenendaal.nl/bezorgservice.