Geen vraagstuk te complex

Geen vraagstuk te complex

De combinatie van het zakelijke en het menselijke. Dat vinden Saskia Lucassen en Heleen Vink zo mooi aan het vak van notaris. Daar krijgen ze energie van. Saskia nam drie jaar geleden het notariskantoor over waar Heleen al twintig jaar werkzaam is. Ze vullen elkaar prachtig aan. 

Als zakelijk en menselijk ergens hand in hand gaan, dan is het wel bij de notaris. ‘Op belangrijke momenten in het leven van onze klanten mogen wij een poosje met ze optrekken. Bij het kopen van een huis of het starten van een eigen bedrijf, bijvoorbeeld. Mensen weten vaak prima wat ze willen, maar niet wat ze nodig hebben. Het is een hele mooie uitdaging om dan samen te zoeken naar de beste oplossing in een bepaalde situatie’, zegt Saskia.

Thuis
Zij en Heleen zijn in gesprek in het sfeervolle kantoor van Saskia. Op tafel een boeket verse bloemen en aan de muren twee grote afbeeldingen: een van de Grift en een gemaakt in natuurgebied Kwintelooijen. Typisch Veens. ‘Mooie foto’s, hè?’ zegt Saskia. ‘Het verbaasde me hoe makkelijk het was om hier te aarden. Ik voel me thuis in Veenendaal.’ Vanuit een monumentaal kantoorpand aan de Kerkewijk verleent Novia notariële diensten en juridisch advies op het gebied van personen- en familierecht, ondernemingsrecht en onroerend goed.

Leren kennen
De vrouwen geven elk op hun eigen manier vorm en inhoud aan hun werk. Saskia: ‘Ik ben een notaris die erg veel energie krijgt van netwerken. Zet mij maar tussen de mensen neer. Na mijn verhuizing werd ik al vrij snel voorzitter van de stichting Gilbertjaar en dat hielp: ik leerde in korte tijd heel veel mensen kennen. Mooi hoe dat werkt.’

Puzzelen
Heleen glimlacht terwijl Saskia vertelt, maar het is duidelijk: haar doe je geen plezier met een plek op de voorgrond. Heleen: ‘Ik voel me juist heel prettig op kantoor. Laat mij maar puzzelen op een ingewikkelde vraag van een klant. Heerlijk! Maar lezingen geven vind ik ook leuk, bijvoorbeeld over het opstellen van een testament. Saskia en ik vullen elkaar goed aan. Dat werkt prettig samen.’

Heb jij een complex vraagstuk of zoek je juridisch advies? Saskia, Heleen en hun team ontvangen je graag op hun kantoor óf ze komen bij je thuis. Graag tot ziens!