Hoog is hot!

Hoog is hot!

Op de IAA in Frankfurt lieten de autofabrikanten ons weer kennismaken met heel veel nieuwe modellen. Opvallend was het grote aantal nieuwe modellen in het compacte SUV-segment. Stoer ogende modellen met een prettige hoge zit- en instap. Wij maakten een selectie.

Hyundai Kona
Met de nieuwe Kona heeft Hyundai op designgebied alles uit de kast gehaald om in een keer een vertegenwoordiger van dit immer uitdijende segment neer te zetten met een zeer uitgesproken vormgeving. Missie geslaagd! De nieuwe cross-over staat vanaf € 21.995 in de showroom.Het design van de Kona valt niet te vergelijken met dat van andere modellen van Hyundai en zodoende is het een opvallend fraaie en vernieuwende verschijning. Direct in het oog springen de twin-koplampen. Daarnaast is de frisse Kona rondom voorzien van stoer ogende details zoals matte, zilverkleurige accenten rond de mistlampen. Opvallend zijn de zwarte wielkastranden, waarvan het kunststof doorloopt in de bumpers. Het geeft de Kona een stoere en zelfverzekerde uitstraling. De wielbasis meet 2,60 meter en daarmee biedt de Kona meer dan voldoende ruimte voor een gezin(netje). De nieuwe designtaal wordt naadloos in het interieur doorgezet. Het is met zorg vormgegeven en tevens is de materiaalkeuze van een uitstekend niveau. De Kona krijgt een stoerder ogend dashboard dan de i20 en de kleur die je kiest, komt terug rond de versnellingspook, de ventilatieroosters, de startknop en op de stoelen en het stuurwiel.

Volkswagen T-Roc
Wat de grootste verrassing van de nieuwe T-Roc is? De nieuwe cross-over is groter dan verwacht. Wie een extra avontuurlijke Polo zou verwachten, heeft de T-Roc onderschat. De grootste verrassing van de T-Roc is namelijk dat het onderhuids geen Polo, maar een Golf is waardoor de auto tussen het B- en C-segment in hangt. De T Roc wordt leverbaar vanaf € 25.995,-. Volkswagen zegt het dominante voorkomen van een SUV te hebben gecombineerd met de dynamiek van een compacte hatchback. Gelijkenissen met de Audi Q2 zijn er beslist ook wat voornamelijk komt door de typische daklijn met de opvallende C-stijlen. Aan de voorkant valt de brede, rechte lijn tussen grille en motorkap op die tegenwoordig het gezicht van Volkswagens bepaalt. De coupé-achtige daklijn contrasteert met de hoge zijkanten en zwart omrande wielkasten en maken van de T-Roc een echte cross-over. Ook de binnenzijde maak van de T-Roc een eigenzinnige verschijning. Zo komt de lakkleur veelvuldig terug op het dashboard, de middenconsole en de portierbekleding. De meters kunnen als optie volledig digitaal worden uitgevoerd.

Citroën C3 Aircross
De nieuwe Citroën C3 Aircross volgt de C3 Picasso op en wordt nadrukkelijker als SUV in de markt gezet.  De cross-over wordt leverbaar vanaf € 19.690,-. Met deze C3 Aircross gaat Citroën de directe strijd aan met succesvolle concurrenten als de Renault Captur en de SEAT Arona. U kunt de auto tot in de kleinste details personaliseren: achterste zijruiten die als jaloezieën zijn gedecoreerd, op elkaar afgestemde kleuraccenten van de buitenspiegelkappen, de sierlijsten van de koplampen, de naafdoppen en dakrelingen.Je kunt bij de C3 Aircross kiezen uit maar liefst 90 verschillende kleurcombinaties voor de buitenkant. In het interieur bestaat de keuze uit vijf mogelijkheden. De C3 Aircross krijgt drie verschillende uitrustingsniveaus, op volgorde van luxe: de Live, Feel en Shine. De C3 Aircross onderscheidt zich van andere SUV's door zijn krachtige, originele en frisse ontwerp.  Hij ziet er stoer en robuust uit met zijn hoge motorkap, waarbij de verchroomde chevrons met een geïntegreerde led-lichtsignatuur een opvallend stijlelement zijn.