Kies voor Suntech Energy en start met besparen!

Kies voor Suntech Energy en start met besparen!

Nu de winter voor de deur staat, wordt het tijd om na te denken over woningisolatie. Want een goed geïsoleerde woning heeft veel voordelen. Zo heb je minder last van kou en tocht, maar bovenal: Een lagere energierekening!

De Veenendaalse specialist Suntech Energy heeft momenteel al ruim duizend zonnepaneleninstallaties in en om Veenendaal geplaatst. Niet alleen de klantenkring breidt uit, ook de specialisaties van het bedrijf groeien. Naast verduurzamen met zonnepanelen is deze lokale partij ook actief op het gebied van spouw- en bodem­isolatie.

Besparen
Mede-eigenaar Jonne den Hertog heeft zich volledig ge­specialiseerd op het gebied van isolatie, en begeleidt binnen Suntech Energy de uitvoering van de isolatiewerkzaamheden. ‘Veel huizenbezitters realiseren zich dat het zinvol is om hun woning te verduurzamen’, zegt hij. ‘Door zonne-energie te gebruiken en spouwmuren en eventueel de bodem te iso­leren, kan de klant enorm besparen op de energierekening. Niet alleen in de koude maanden heb je profijt van een goed geïsoleerde woning, ook in de zomermaanden is de temperatuur in huis fijner’.

Pareltjes
Jonne: ‘Wij isoleren met HR++parels. De reden hiervoor is dat deze schimmelwerend zijn én de spouw en bodem blijven ventileren’. Naast dat er is gekozen voor de beste materialen, worden ook de werkzaamheden zeer zorgvuldig uitgevoerd. Jonne: ‘Bij het isoleren van de spouw maken we met een boor een ruitpatroon in het voegwerk van de buitenmuur. Het gruis dat daarbij ontstaat verdwijnt direct in onze stofzuiger, zodat het niet op de oprit of in de tuin belandt.’

Spouwisolatie
Terwijl hij zijn uitleg met foto’s illustreert, vervolgt Jonne: ‘Als het ruitpatroon is geboord, wordt de spouwmuur gevuld. Dat doen we met de HR++ parels die met lucht en lijm in de muur worden gespoten. Om er voor te zorgen dat het isolatie­materiaal in de muur blijft, dichten we de andere gaatjes tijdelijk af met een borsteltje. Zodra de spouw is geïsoleerd, zorgen wij dat het voegwerk er weer netjes uit ziet. Pas als alle gaatjes netjes op kleur zijn afgedicht, zijn we klaar.’Een tijdrovend karwei, zou je denken. Toch is de klus binnen een dag te realiseren. ‘Wanneer wij bij een klant de zonne­panelen en de isolatie mogen realiseren, probeert onze binnendienst dit op dezelfde dag te plannen’.

Subsidie
Bij het combineren van twee isolatiewerkzaamheden kom je als woningeigenaar in aanmerking voor de ISDE, de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Van slechte naar goede isolatie kan soms wel tussen
€ 500,- en € 1.800,- per jaar schelen aan energiekosten.

Klinkt interessant? Op de website van Suntech Energy lees je er alles over. Een afspraak voor een adviesgesprek is snel gemaakt.


 

http://www.suntechenergy.nl/