Laat je verrassen bij Bite

Laat je verrassen bij Bite

Bijzonder! Meer dan 80 procent van de gasten bij Bite kiest voor het verrassingsmenu. Mede-eigenaar Tim Berens: 'Daarvoor geldt voor ons team precies hetzelfde als bij de andere gerechten van de kaart: wij serveren een gerecht alleen als we er 100 procent achter staan.'

Bite is een van de relatief verscholen pareltjes in Veenendaal. Dit restaurant zit niet tussen alle andere eetgelegenheden, maar op het Kees Stipplein. De kaart wisselt elke twee maanden en het over­grote deel van de gasten kiest voor het verrassingsmenu. Dit is een 3-, 4-, of 5- gangenmenu waarvan je van tevoren niet weet wat je voor bijzonders voorgeschoteld krijgt.

Een smakelijke keuze, maar ook ontzettend duurzaam. Tim: 'Zo gaan we voedselverspilling tegen. Ik vind het echt heel erg om te zien wat er bij sommige zaken aan het einde van de dag weggegooid moet worden omdat het niet besteld is.' Bij het verrassingsmenu wordt natuurlijk rekening gehouden met persoonlijke (dieet)-wensen of voedselallergieën.

Tim: 'Soms vertellen gasten mij achteraf dat ze het gerecht dat ze gekregen hebben, nooit van de kaart zouden kiezen, maar dat het ontzettend goed gesmaakt heeft. Dat vind ik mooi, dáárom ga je uit eten!'

Er is meer bijzonders, zo werkt Bite nu nog met hetzelfde team als bij de opening anderhalf jaar geleden, is het eten zo veel mogelijk van lokale komaf en zijn alle producten vers.

Werp eens een blik op de website voor de menukaart, of -onze tip- laat je in het restaurant verrassen!