Ludieke actie Supercoop Lunteren: schat de leeftijd van de caissières

Ludieke actie Supercoop Lunteren: schat de leeftijd van de caissières

De juiste leeftijd inschatten, dat kan lastig zijn. Supercoop Lunteren kwam, mede daardoor, met een ludieke actie! In de winkel mag je de leeftijd van de caissières inschatten én maak je dan kans op een leuke prijs. We vragen bedrijfsleider Dick Ubink hoe deze actie tot stand is gekomen. 

‘De caissières moeten bij alcoholische dranken en tabakswaren de keuze maken: vraag ik wel of niet om de leeftijd?’, vertelt Dick Ubink ons. ‘Dat is een onderwerp dat bij ons speelt, want door de wet is bepaald dat je om een identiteitskaart moet vragen tot de leeftijd van 25 jaar. Soms is het erg moeilijk in te schatten. We zien gelukkig steeds meer dat het besef er bij de klant is om de ID-kaart paraat te houden.’

Supercoop Lunteren is erg actief op Facebook en heeft geregeld leuke winacties en is plaatselijk betrokken. Bijvoorbeeld de winactie ‘Hoe lang denk je dat Dick en Pascal de voetbal hoog kunnen houden?’ tot een sponsoractie bij de plaatselijke voetbalclub tijdens het toernooi met flesjes drinken.

Van alle 268 Coop Supermarkten is er onderling een winkelwedstrijd, waarbij óók gekeken wordt of de supermarkt in kwestie ludieke acties organiseert. Dick: ‘Wij vinden dat heel leuk om te doen, dat past bij ons.’ En wat ons betreft, kan Supercoop dit criterium zéker afvinken.