Metamorfose Brouwerspoort

Metamorfose Brouwerspoort

In Brouwerspoort is het anno 2017 goed toeven. Zowel om te wonen, te werken en te winkelen of om zomaar langs de gracht te flaneren of op een van de gezellige pleintjes iets te drinken. 

Dit deel van het centrum heeft de afgelopen jaren een ware metamorfose ondergaan, met als belangrijkste doel om het centrum flink aantrekkelijker te maken. Zowel voor het (winkel)publiek als voor bewoners. En daar moest veel voor gebeuren! Wie kent het nog: de volle parkeerterreinen van voorheen, het uitzicht op de achtergevels van winkels en de lege Hollandia Wolfabriek in het centrum van Veenendaal? Met de ontwikkeling van Brouwerspoort heeft dit plaatsgemaakt voor nieuwe panden, gekleurde gevels, groene pleinen en een slingerende gracht door het centrum van de stad.

Hoogvliet
De voormalige Pniëlkerk wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe bestemming. Ter voorbereiding op de verkoop worden eerst nog wel de vloer en de gevel aangepakt. En op het terrein tussen Sajet en Tricotage, waar vroeger het ING-kantoor stond, wordt Tissu gebouwd; hier vestigt Hoogvliet supermarkt zich, er is aanvullende winkelruimte, een parkeerdek en 16 huurappartementen.

Op het voormalige parkeerterrein tegenover het gemeentehuis zet nieuwbouwproject Blok18 in de zomer van 2018 voet aan de grond. Hier worden circa 97 woningen, uiteen­lopend van appartementen tot gezinswoningen, gebouwd. Als de laatste gebouwen zijn opgeleverd, wordt ook het finale deel van de gracht aangelegd.