• Op bezoek bij SanoRice.
  • rsz-190117-annemarie-bakker-fotografie-de-veensche-businessclub-045
  • rsz-190117-annemarie-bakker-fotografie-de-veensche-businessclub-023
  • rsz-190117-annemarie-bakker-fotografie-de-veensche-businessclub-026
  • rsz-190117-annemarie-bakker-fotografie-de-veensche-businessclub-028
  • rsz-190117-annemarie-bakker-fotografie-de-veensche-businessclub-038--1-
  • rsz-190117-annemarie-bakker-fotografie-de-veensche-businessclub-040
  • rsz-190117-annemarie-bakker-fotografie-de-veensche-businessclub-046--1-
  • esmay-en-moniek

Op bezoek bij SanoRice.

Je hoeft Esmay Kuipers en Moniek Smits maar één keer te vragen of ze in de fabriek willen kijken van de grootste private label producent van rijst-, maïs- en meergranenwafels ter wereld… De altijd nieuwsgierige dames  waren afgelopen donderdag aanwezig bij de rondleiding die speciaal voor De Veensche Businessclub was georganiseerd. 

Na de inspirerende inleiding van Gert Hendriksen mochten Esmay en Moniek, gehuld in beschermende kleding en wel heel bijzondere schoenen, een kijkje nemen in de fabriek. Dat zorgde uiteraard voor spierpijn in de kaken van het lachen, want de dames gaan doorgaans wat eleganter gekleed door het leven. Gert Hendriksen verzorgde een rondleiding door de fabriek en deed het hele productieproces haarfijn uit de doeken.

De rondleiding begon op de afdeling waar de grondstoffen zoals maïs, spelt, boekweit, haver en quinoa verwerkt worden tot wafels. Naast de grote ronde wafels fabriceert SanoRice vierkante en kleine ronde wafels in verschillende diktes. Ook de beroemde Snack-a-Jacks worden door SanoRice gemaakt. Omdat SanoRice het gehele productieproces in eigen hand heeft, kan makkelijk worden ingespeeld op de wensen van de klant. Op de afdeling waar de coating of flavour aan de wafels wordt toegevoegd, moesten de dames hun best doen om zich te concentreren op de rondleiding. Hun magen begonnen namelijk te knorren door de heerlijke geuren. Chocola… Honing… Yoghurt... Mmmm!

Maar het was nog geen tijd om te proeven. De afdeling waar de wafels worden voorzien van een plastic jasje moest nog worden bezocht. Deze afdeling waar ze luchtdicht worden verpakt heeft veel technische snufjes. Indrukwekkend waren de robots die door een luchtmechanisme in no time verpakkingen verplaatsen naar de volgende loopband. De fabriek werkt met veel machines en robots, maar ervaren medewerkers die alles in goede banen leiden, blijven onmisbaar.

Esmay en Moniek vonden het een bijzondere rondleiding. Ze hebben alle hoeken van de fabriek gezien en kunnen waarschijnlijk nooit meer een wafel eten zonder terug te denken aan deze bijzondere middag. Mocht jij ooit de mogelijkheid hebben om een keertje binnen te kijken, raden ze je dat zeker aan!