Rieka Stobbe van SJ Detachering over DOVO

Rieka Stobbe van SJ Detachering over DOVO

In gesprek met Rieka Stobbe van SJ Detachering, lid van DOVO Businessclub De Heuvelrug.

‘Ik houd niet van kaartjes strooien, maar wel van leuk en gezellig contact.’ Rieka valt gelijk met de deur in huis. Na bijna 25 jaar als ondernemer is dat niet verwonderlijk. In 1997 startte zij haar onderneming. Ze is ook één van de businessclubleden van het eerste uur. ‘Bij Businessclub De Heuvelrug ben ik met deze instelling op het juiste adres. Hier gaat het om persoonlijk contact en dat geldt ook voor mijn bedrijf. Iedereen, zowel werkgever als werkzoekende, heeft voor mij een eigen verhaal. Daarom kan men zich op onze website niet digitaal aanmelden. Ik wil weten welke cultuur er heerst bij de opdrachtgever, dus “sfeerproeven” bij bedrijven is voor ons heel belangrijk. Zo niet een must. En met werkzoekenden willen we ook eerst een persoonlijk gesprek gevoerd hebben.

Een CV is handig, maar het gaat ons met name om de mens achter het CV. Hoe anders kun je partijen succesvol koppelen? Dat geldt ook voor een businessclub, de mens achter het visitekaartje is belangrijker dan wat er sec op het kaartje staat. Als de klik er is van beide kanten, weet men ons ook te vinden als er een personeelsprobleem is.

SJ Detachering werkt breed in de markt. We doen alles, maar opereren met name in de technische hoek. Kort gezegd: ‘Handige mensen kunnen altijd bij ons terecht. Kom praten op onze bekende Chesterfield-bank. Onder het genot van een bak koffie kijken wij graag wat wij voor iemand kunnen betekenen. Daar komt altijd iets uit!’