Scooter rijden… met Moniek

Scooter rijden… met Moniek

Toen Ilse en ik een aantal maanden geleden aan de koffie zaten bij X-scooter nodigde ze mij uit om een keer door Veenendaal te toeren. ‘Dan zie je Veenendaal een keer van een hele andere kant', vertelde ze mij. Ik was wel een ervaren scooterbestuurder, maar vond het toch wel spannend.  Maandag 16 april zat ik dan toch echt op een scooter. 

Lekker zonder helm op een prachtige GTS Bellavista en mijn haar wapperde alle kanten op. Ik voelde mij weer even 16 jaar en besefte dat het best makkelijk is zo’n scooter. Je moet natuurlijk wel rekening houden met je mede-weggebruikers, maar je bent op de één of andere manier sneller op plaats van bestemming. We hadden heerlijk weer en het was een hele beleving om zo door Veenendaal heen te rijden. We zoefden door het dorp langs de huizen waar bomen volop in bloei staan. Heerlijke geuren die je normaal zou missen in de auto. Dat bracht Ilse ook meteen op een idee om even lekker door het bos te rijden. ‘Krijg je nog meer frisse lucht’, zei ze enthousiast.

Van het bos zijn we doorgereden naar het stadsstrand waar al vele kinderen aan het spelen waren. Je parkeert gemakkelijk de scooter bij de winkels, zo kan je even snel wat halen in het dorp of een ijsje eten. Het was zeker niet vervelend om op pad te gaan met de scooter. Ilse had een handzaam model voor mij, zodat ik niet zou omvallen met de scooter.

De tour hebben we uiteindelijk afgesloten op het terras bij Zeldzaam onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke lunch. Bij een temperatuur van 16 graden en een heerlijk zonnetje kan je al lekker op pad gaan en als je de ruimte hebt zou ik je zeker aanraden om eens langs Ilse te gaan voor een fijne scooter.