Regel uw zaakjes goed

Regel uw zaakjes goed

Hoogenboom Netwerk Notarissen in Eck en Wiel is een veelzijdig kantoor met notariële specialisten op elk gebied. U kunt er terecht voor het regelen van uw nalatenschap, de notariële begeleiding bij aan- en verkoop van uw woning of bedrijf, of bij vragen omtrent de belangrijke gebeurtenissen in uw leven. Het kantoor heeft twee notarissen, waarvan Govert-Jan Hoogenboom aan het hoofd, twee kandidaat-notarissen en veertien overige medewerkers.

Een testament bij leven
Menigeen heeft een testament dat in werking treedt na overlijden. In deze huidige, roerige tijd komt bij dit kantoor echter steeds vaker een levenstestament ter sprake tijdens adviesgesprekken. Govert-Jan: ‘Wanneer men getrouwd is, denkt men ten onrechte dat als één van beiden ziek of wilsonbekwaam wordt, de ander automatisch alles mag regelen voor diegene, en zeggenschap heeft over het gemeenschappelijke bezit of vermogen. Dit is echter niet zo. Daarom adviseren wij het opstellen van een volmacht of levenstestament.’

Een vertrouweling aanwijzen
In een levenstestament wordt iemand aangewezen die u vertegenwoordigt, wanneer u dit niet meer zelf kunt. Ook kunt u er wensen in opnemen met betrekking tot de bestemming van inboedel of huisdieren. Een levenstestament kan te allen tijde ingetrokken of aangepast worden, uiteraard kunnen uw wensen of vertrouwelingen gedurende uw leven wijzigen. Er moet wel opgelet worden dat een levenstestament aansluit bij de wensen die zijn opgenomen in een testament.

Belastingvrij schenken
Waar Hoogenboom Netwerk Notarissen u, met het einde van 2021 in zicht nog op wil wijzen, is dat het Rijk de belastingvrije schenking dit jaar eenmalig met duizend euro heeft verhoogt. ‘Zo kunt u nu tot en met 31 december 2021 belastingvrij €6604,- schenken aan kinderen en €3244,- aan overige personen. Wilt u meer schenken, dan gelden er per categorie belastingtarieven die kunnen oplopen tot veertig procent van de waarde van de schenking’, aldus Govert-Jan .

Wilt u meer informatie, of heeft u een andere vraag op notarieel gebied, wend u zich dan tot Hoogenboom Netwerk Notarissen. Ook buiten kantoortijden zijn zij elke eerste en derde donderdag van de maand op afspraak geopend.

Hoogenboom Netwerk Notarissen
Vlissingsestraat 14 | 4024 JL Eck en Wiel
T. (0344) 69 21 14 | F. (0344) 69 27 84
www.rivierenlandnotarissen.nl