Vastgoedstyling zorgt voor een betere verkoop

Vastgoedstyling zorgt voor een betere verkoop

In Bennekom zit de onderneming Novilla Vastgoedstyling van Piet, Wilma en Dyana van der Sluys. Zij zijn aangesloten bij het CNVV (Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten). Novilla Vastgoedstyling werkt in de regio van Barneveld tot en met Opheusden.

Dyana weet uit ervaring dat vastgoedstyling, ook wel verkoopstyling genoemd, loont. 'Ons doel is om mensen te helpen met het sneller verkopen van hun woning tegen de juiste prijs. Wij passen de 'hands-on' aanpak toe. Dit betekent dat de klant na een intakegesprek een afspraak maakt voor de vastgoedstyling. Hierbij wordt geen advies gegeven hoe de woning moet worden veranderd, maar gaan de handen echt uit de mouwen. Het lijkt misschien gek om te investeren in een woning waar je toch uit gaat, maar gelukkig realiseren steeds meer mensen zich dat een gestileerde woning juist geld oplevert en hoe belangrijk het is, om er met je woning tussen het enorme aanbod, goed uit te springen op sites als Funda. '

Wanneer de woning in de verkoop komt, zijn de eerste 6 weken het belangrijkst om potentiële kopers nieuwsgierig te maken. Dit is de allereerste indruk die je met je woning kunt maken en daarvoor is een juiste woningpresentatie, die een zo breed mogelijke doelgroep aanspreekt, ontzettend belangrijk. Via het internet bepaalt de potentiële koper al of het huis de moeite waard is om verder te bekijken en of er wel of geen afspraak voor een bezichtiging wordt gemaakt. Piet geeft aan dat de eerste blik op de foto’s van een te koop staande woning in dit stadium voor 95% bepalend is en daarom zorgen onze gestylede woningen voor stralende foto’s. Ook voor huizenverkopers die hun woning al lange tijd in de verkoop hebben staan is er hoop. Dyana vertelt dat ook dan vastgoedstyling werkt. Door vastgoedstyling en het opnieuw plaatsen van foto’s worden deze woningen alsnog binnen 3 maanden verkocht.

'Behalve de mogelijkheid van een snellere verkoop van de woning, krijg je vaak ook een hogere prijs voor je huis', aldus Wilma. 'Als een potentiële koper de ruimte binnenloopt en alles ‘klopt’, volgt door het enthousiasme vaak een goed bod.' Ze vertelt dat een recent gestyled appartement voor €5000 meer werd verkocht dan de vraagprijs. 'Dan verschijnt er op ons gezicht een tevreden glimlach', zegt Wilma. Onterecht wordt vaak gedacht dat vastgoedstyling erg duur is, maar er wordt nu nog vaak gekozen voor het verlagen van de vraagprijs (met € 5.000 of € 10.000). De prijzen voor vastgoedstyling bij Novilla beginnen al vanaf € 275. Dit is nog geen kwart procent van de gemiddelde vraagprijs van een woning in Nederland. Naast vastgoedstyling verzorgt Novilla ook woningfotografie en meubelverhuur (voor leegstaande woningen). Novilla laat zich graag inspireren door jouw huis en verkoopplannen, maar is ook graag de partner van makelaars.