Veenendaal  verduurzaamt

Veenendaal verduurzaamt

In 1997 werd Veenendaal benoemd als groenste stad van Europa. Anno 2020 is het streven om in 2035 volledig energieneutraal te zijn. En daar werkt Veenendaal hard voor. Zo worden onder andere steeds meer huizen en bedrijven voorzien van zonnepanelen. Een stap richting een groener Veenendaal.

Zonnepanelen, ze leveren de samen­leving veel voordelen op. Naast het terugdringen van de luchtvervuiling zijn ze stil én verlaagt het uw energie­kosten. Een fijn bijkomend voordeel. Stroomkosten kunnen ieder jaar stijgen en bij het gebruik van zonnepanelen, kunt u (een deel van) uw stroomkosten voor de komende 20 tot 25 jaar vastleggen.

Maar, niet alleen het gebruik van zonnepanelen is iets wat Veenendaal belangrijk vindt. Om de biodiversiteit in onze binnenstad meer aandacht te geven, wil Veenendaal ook meer oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen plaatsen.

Al met al is Veenendaal altijd in beweging. Met de bouw van mooie nieuwbouwwijken op de meest duurzame manieren, wordt deze mooie plaats aan de Utrechtse Heuvel­rug een steeds fijnere plek om te wonen. En om te fietsen natuurlijk, want laten we niet vergeten op welke unieke plek we wonen.