24 uur lang gamen in De Basiliek

24 uur lang gamen in De Basiliek

Ongeveer 130 leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Veenendaal en omstreken waagden zich aan het 24-uurs Game Event in De Basiliek. Het event ging van start op vrijdag 23 februari om 16.00 uur en werd beëindigd op zaterdag 24 februari dezelfde tijd. 

Vrijdag om 17.30 uur werd het evenement officieel geopend door wethouder Marco Verloop van Economische zaken. Veens. neemt bijna 24 uur later weer even een kijkje, hoe het de leerlingen is afgegaan. Terwijl wij, rond 15.00 uur, bij de Basiliek het terrein oprijden, zien wij al wat groepjes deelnemers buiten staan. Grote rugtassen op de grond, joggingsbroeken komen onder de jassen uit en de capuchons zijn op. Het is niet moeilijk raden dat zij, als ze thuis zijn, als eerste hun bed induiken.

We spreken een crewlid die al druk bezig is met de snoeren ontkoppelen. ‘Daar zijn jullie al vroeg mee begonnen’, valt ons op, en hij beaamt dat. ‘Voor 5 uur moeten we de zaal leeggeruimd hebben en zoals je kunt zien… is dat nogal een klus. Dus we zijn rustig alvast begonnen. Maar alle deelnemers die het volhouden, mogen gewoon tot 4 uur blijven gamen hoor.’

Op de tafels staan blikjes energy en frisdrank, maar ook flesjes vitaminewater. Er ligt snoep, chips en (chocolade)koekjes. Een deel van de tafels is al leeg, een deel van de leerlingen is bezig met alle snoeren van hun computers loskoppelen en ander deel ziet eruit alsof ze niet voornemens zijn een uur later te stoppen.
‘Het Game Event gaat de hele nacht door en dat vinden de deelnemers heel leuk’, vertrouwt het crewlid ons toe. ‘Gemiddeld zijn ze zo’n 14-15 jaar… en dan kan dat thuis allemaal niet.’