3 Fietsroutes, startpunt: Veenendaal

3 Fietsroutes, startpunt: Veenendaal

Stap op de fiets en ontdek natuur, cultuur en historie in en rondom Veenendaal. De Heuvelrug is hét mooiste fietsgebied van Nederland en Veenendaal is niet voor niets uitgeroepen tot beste Fietsstad van Nederland!

Klimmen bij Veenendaal (32km)
Hou jij wel van een sportief rondje fietsen? Dan is deze route echt iets voor jou! De tocht voert door Veenendaal, het middeleeuwse Rhenen en Elst en combineert prachtige uitzichten over de Nederrijn met de bossen van de Heuvelrug. Het gebied langs de Nederrijn tussen Rhenen en Elst stond vroeger bekend om haar tabaksteelt. Bij deze route ontkom je niet aan een beetje klimwerk, maar de mooie natuur maakt dat meer dan goed. In Veenendaal fiets je onder meer langs molens De Vriendschap en De Nieuwe Molen. In Museum Veenendaal leer je meer over de geschiedenis van Veenendaal.

Gelderse Vallei vanuit Veenendaal (34km)
Tussen de Utrechtse Heuvelrug, de Veluwe en de Nederrijn ligt de Gelderse Vallei. Een prachtig gebied met weidse panorama’s waar je eindeloos kunt genieten van fraaie vergezichten, blauwgraslanden en weidevogels. De route Rondje door de Gelderse Vallei start bij TOP Fort aan de Buursteeg, maar is ook prima vanuit het centrum van Veenendaal te fietsen. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het Grebbelinie informatiecentrum of genieten van een pannenkoek-to-go van Pannenkoekenhuis de Bijenmarkt.

Fietsroute Grebbelinie Midden (33km)
Wil je langs een mooie route door gevarieerde natuur fietsen én iets van de Nederlandse geschiedenis zien? Dat kan, met de fietsroute Grebbelinie midden! Deze fietsroute volgt een deel van de Grebbelinieroute, een 51 km lange fietsroute tussen Veenendaal en Amersfoort. De Grebbelinie stamt al uit de 18e eeuw en is ontworpen om Nederland te verdedigen tegen een inval van vijanden. Op deze route kun je de geschiedenis van deze linie goed zien, zoals bij het startpunt, het Fort aan de Buursteeg.