Wil jij er ook graag weer op uit? Goed nieuws! Deze meivakantie kan dat. MAAK Veenendaal heeft voor jou leuke fietsroutes door Veenendaal ontwikkeld. Ontdek alle culturele hoogtepunten en doe mee aan toffe activiteiten. Kom, dan gaan we lekker toeren en koekeloeren!
Een afscheid zonder “zwarte randjes” en precies zoals bij u of uw dierbaren past, Dineke de Ruiter Uitvaartzorg staat voor het kleuren en vormgeven van het afscheid. Wij begeleiden u met betrokkenheid, warmte en respect.
Mark Terlage is uitvaartondernemer in Veenendaal. Zijn moeder én collega Klasine en hij hebben bij elkaar opgeteld meer dan 30 jaar ervaring in de uitvaartzorg. In dit magazine vertelt Mark over de verschillende facetten van zijn werk. Werk dat zijn hart heeft.
Stap op de fiets en ontdek natuur, cultuur en historie in en rondom Veenendaal. De Heuvelrug is hét mooiste fietsgebied van Nederland en Veenendaal is niet voor niets uitgeroepen tot beste Fietsstad van Nederland!
Wat is ons winkelhart sfeervol verlicht, hè? In de Scheepjeshof en de Corridor zijn twee reusachtige teddyberen neergeploft, helemaal van lampjes. En in de Hoofdstraat werd – dit jaar extra vroeg – nieuwe feestverlichting opgehangen. De #lichtjesvanhoop stralen je tegemoet!
Niets zo fijn als een sport of liefhebberij om je even lekker in te verliezen. Wat denk je van broodjes bakken boven een zelfgestookt vuurtje, in een gymzaal zwieren aan de ringen of je uitleven op een drumstel? In Veenendaal valt van alles te beleven.
Op de Heuvelrug ontdek je nieuwe plekken. Je proeft er nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. Wil jij weten waar je moet zijn voor een onvergetelijke ontdekkingstocht bij jou in de buurt? We helpen je graag op weg. Hup, naar buiten! Geniet van de enorme diversiteit.
De algemene begraafplaats aan de Munnikenweg is voor veel Veenendalers van grote betekenis. Het is een plek om in alle rust en stilte geliefden te herdenken. Mede door de unieke natuur heerst op De Munnikenhof een serene sfeer.
De samenleving mooie dingen nalaten door te investeren in herstel, behoud en beheer van monumentale- en historische gebouwen, cultureel erfgoed en kunstobjecten in de openbare ruimte. Dat is de missie van Ingenious Tomorrow. Benieuwd naar het hoe en waarom? Wij vroegen het aan ze.
Als jij een van de ruim 8.000 instavolgers bent van @politieveenendaal, dan hoeven we jou niet te vertellen wie Esmiralda en Fenna zijn. En volg jij de politie via Facebook of Twitter, dan weet jij wel wie Henk is. Ze zijn online en offline aanwezig in de wijk.
Dit schooljaar nemen er weer heel wat achtstegroepers afscheid van de basisschool. De komende maanden gaan zij met hun ouders, juf of meester op zoek naar een school voor voortgezet onderwijs. Veenendaal heeft wat dat betreft genoeg te bieden!
Vijf Veenendaalse scholen, de Beatrixschool, De Bron, de Engelenburgschool, de Patrimoniumschool en de Rehobothschool, zijn GAVE scholen. Dat klinkt niet alleen erg hip, de letters van het woord ‘GAVE’ staan ook nog eens stuk voor stuk voor belangrijke waarden. Locatieleider Jan Jaap Vermeer van de Engelenburgschool legt uit.
Hoewel je je eerste huis voor je ergste vijand moet bouwen, je tweede voor je beste vriend en pas het derde voor jezelf, betrekken we op 4 januari een prachtig nieuw schoolgebouw dat goed is gelukt! Gebouwd op de plek van het vertrouwde gebouw van 1968. Met aan twee kanten delen van de oude betonconstructie, onzichtbaar opgenomen en verpakt. Hoewel, onzichtbaar, in de zijgevels zie je nog altijd het oude, strakke ritme van de betonnen kolommen van toen. Dik geïsoleerd en gevat in stralend wit aluminium. Aan de voor- en achterkant is het ritme van de ramen bewust speels en onvoorspelbaar gehouden.
In het centrum van Veenendaal wordt momenteel druk gewerkt. Het stadsstrand aan het Thoomesplein is tijdelijk veranderd in een bouwput. ‘Nog even geduld’, spreekt Johan van Ingenious ons moed in. ‘Binnenkort krijgt Veenendaal haar stadsstrand terug.’Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest om de bouwgrond die midden in het winkelhart ligt. Toen een investeerder zich als koper terugtrok, werd de grond ‘ingepikt’ door een groep burgers die er stadsstrand Landjepik van maakten. En dat werd een groot succes.
Winkelde je de afgelopen tijd in Passage Corridor, dan is het je niet ontgaan. De boel wordt verbouwd! Wij van de stadsglossy, altijd nieuwsgierig, vroegen Arie den Hartog en Bart van den Bosch naar de plannen. En die deden ze ons haarfijn uit de doeken.
In Passage Corridor, vlak bij de uitgang richting het gemeentehuis, zit een enorme knuffelbeer. In het schemerdonker fonkelen zijn duizenden lichtjes je tegemoet. Op de voorpagina van deze stadsglossy prijkt een foto van de beer. Schitterend, hè?
Bijzondere tijden zijn het voor De Muzen. Van sluiting vanwege corona tot de voorbereidingen op de heropening en het hervatten van alle lessen, maar ook het ruimte bieden aan partijen die hier naar zochten. Directeur Clemens Rosmulder blikt tevreden terug en vooruit.
In Veenendaal zijn we tegenwoordig zuinig op de laatste restjes industrieel erfgoed. Oude panden worden herbestemd. Timo van Beek is er blij om. Hij hoopt eind dit jaar te verhuizen naar de plek waar hij zoveel herinneringen heeft liggen: de oude Paul Heij-fabriek.
Het is een jaar geleden dat er voor het laatst een dienst werd gehouden in kerkgebouw Sola Fide aan de Eikenlaan. Het pand is verkocht en krijgt een nieuwe functie. Een mooi moment om even stil te staan bij de geschiedenis van het monumentale pand.
We leven in het Veenendaal van nu. Maar staan we ook wel eens stil bij het verleden? Hoe is ‘t Veen een zelfstandige gemeente geworden? Wat is er allemaal voorgevallen op onze krappe twintig vierkante kilometers? Tijd om een duik te nemen in onze geschiedenis. We gaan terug naar 1795, het jaar dat Veenendaal zich losmaakt van de stad Rhenen.
Als na de zomervakantie de scholen weer zijn begonnen, is het bijna zover: Lampegietersavond. Hoewel het typisch Veense folklorefeest wint aan populariteit, vinden veel Veenendalers dat de lampionnenoptocht niet meer is zoals het ooit was. Ze missen de reuring, nu het alleen nog in woonwijken gevierd wordt. Er gaan stemmen om de optocht weer naar het centrum te brengen, zoals vroeger. Zodat niet alleen jong, maar ook oud kan genieten van de avond. En natuurlijk van het kaneelbeschuitje met chocolademelk.
Esther Schuitemaker (46) is dol op zingen. In haar geboorteplaats Veenendaal zong ze bij verschillende koren en toen ze naar Nijkerk verhuisde, sloot ze zich al snel aan bij het koor van Belinda en Herma, inmiddels haar vriendinnen. Zaterdag komen de dames voor een groot evenement naar Veenendaal. Samen met honderden andere amateurzangers.
Toen de Veense trompettist André Heuvelman in 2012 de Cultuurprijs Veenendaal won, wist hij vrij snel wat hij met de geldprijs van 2.000 euro wilde doen. Hij richtte de stichting ALive! op en ging met zijn vrienden van die stichting evenementen en concerten organiseren. Die investering wierp haar muzikale vruchten af.
Het was dinsdagmiddag feest op het plein van montessorischool Aan de Basis. De kinderen mochten hun klaslokalen een kwartiertje voordat de bel ging al verlaten en dromden samen op het schoolplein. Daar was een reden voor. Een heel vrolijke reden.
Het was vrijdagmiddag druk in de centrale hal van De Cultuurfabriek. Veel drukker dan op een gemiddelde vrijdagmiddag. Waarom was al dat volk naar De Cultuurfabriek gekomen? Ze kwamen voor Jaap Pilon. Hij presenteerde er zijn boek ‘Onze Hoofdstraat’.
In de nieuwe wisselexpositie van Museum Veenendaal staat het belang van een goede waterhuishouding in en rond Veenendaal centraal. De lokale watersnoodramp in 1855 is als aanknopingspunt gebruikt om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. De kwetsbare ligging van Veenendaal wordt veroorzaakt door de geografische ligging en de grootschalige turfwinning in de vroegere tijden. De onderwerpen die in de expositie aan bod komen zijn de Grebbedijk, de Grift en het Valleikanaal, daarnaast wordt er ingespeeld op de gevolgen van een veranderend klimaat. De tentoonstelling is te bewonderen van zaterdag 7 december tot en met 14 maart 2020.
Tijdens de kinderworkshop ‘Hoor de kleuren’ op zaterdag 21 september in Museum Veenendaal gaan we proberen onder invloed van muziek te schilderen.
Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen zaterdagavond 21 september het publiek van Theater Lampegiet een bonte stoet aan personages voor. In deze absurdistische toneelvoorstelling tonen de heren opnieuw hun komische en tragische talenten, omdat ze daar ZIN in hebben.
Na zijn succesvolle clubtour met de hits van Hazes komt Martijn Fischer met Hazes repertoire Theater Lampegiet! Dat werd tijd ook. Want de muziek van André Hazes leent zich perfect voor het theater, zeker als die wordt gebracht door theaterdier Martijn Fischer en zijn band.
Zo’n 530 genodigden woonden op donderdag 16 mei de feestelijke seizoensopening van Theater Lampegiet bij, die hier tevens haar nieuwe huisstijl presenteerde.
Veenendaal Museum Veenendaal heeft een nieuw concept ontwikkeld, de Escapebox. Het verhaal van Veenendaal is echt een beleving met de Escapebox. De box bestaat uit een serie van vragen en opdrachten. Door de vragen juist te beantwoorden en de opdrachten goed uit te voeren, kunnen alle kisten worden geopend. Ben jij benieuwd wat er in de kisten zit? Kom het zelf komen ontdekken.
Vanaf januari 2019 touren soulmannen Steffen Morrison en Yerry Rellum met de swingende theatervoorstelling ‘It’s a Man’s World!’ langs meer dan 40 Nederlandse theaters. Centraal staan de drie grootste soullegendes allertijden: James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye. Drie mannen van wie de muziek van grote invloed is geweest in de levens van Morrison en Rellum.
Veenendaal, 1959. Op de hoek van de Hoogstraat, het voormalige pand van schoenmaker Achterberg, begint Labrinus van Manen een winkeltje in koekoeksklokken, wekkers en horloges. Meerdere generaties Van Manen groeiden op in het centrum van Veenendaal.
Geboren en getogen Veenendaler Jaap Pilon (68) is bijna dagelijks in De Cultuurfabriek te vinden. Is het niet omdat hij er een groep opwacht voor een stadswandeling, dan is het wel omdat hij er zijn vriend Hennie Henzen bij de Historische Vereniging treft.
Wat 115 jaar geleden begint als een bescheiden bloemisterij aan de Nieuweweg, groeit uit tot een familiebedrijf met zo’n 200 werknemers.
De oude Frisia Villa aan de Kerkewijk heeft een nieuwe functie. Tapasrestaurant ‘t Zusje opende er onlangs de monumentale deuren.
Het verhaal van Veenendaal op een andere manier beleven. Dat is wat Museum Veenendaal wil bereiken. Voorzitter Theo van Hardeveld gelooft in waar het museum voor staat: ‘Weten waar je wortels liggen, geeft richting voor de toekomst.’
Het is gezellig op het Stipplein. De oliebollenkraam voor De Cultuurfabriek trekt veel publiek. ‘Heerlijk! Mijn collega’s en ik moeten echt ons best doen om erlangs te lopen zónder iets lekkers mee te nemen, hoor’, verklapt Daniëlle, communicatiemedewerker van de bieb.
Vlucht jij liever voor de koude, donkere dagen en het gure weer? Boek dan een reis naar één van deze mooie winterzonbestemmingen!
Het perfecte event om in de kerststemming te komen staat weer op de agenda: X-MAS Lights! Theater De Lampegiet nodigt iedereen op 14 december vanaf 19.00 uur uit voor de vierde editie van hét knusse theater- en muziekfeest van Veenendaal.
Vrijdagavond 16 november om 20.00 uur staan de muzikanten van The Bentleys in theater De Lampegiet. Met hun optreden to Liverpool and back word je meegenomen in de muziek uit de fifties en sixties.
Geloof jij in de gaven van Derek Ogilvie? Zou jij ook wel eens met hem willen praten over een overleden geliefde? Of denk je dat Derek gewoon heel goed weet wat mensen willen horen en dat hij daar handig op inspringt? Dit weekend kan je de proef op de som nemen. De theaterkaravaan van Derek Ogilvie strijkt zaterdag 10 november neer in de Lampegiet.
Het spontane idee van Erwin Edink om een pop-up rollerskatedisco in het oude V&D-pand in Veenendaal te beginnen, levert overweldigend veel positieve reacties op! Daarom vragen we Erwin of hij jullie meestgestelde vragen wil beantwoorden én… hij heeft nieuws.
Van 12 tot en met 25 november kun je oude tijden herleven in de leegstaande V&D in Veenendaal. Twee weken lang zal de benedenverdieping van de voormalige V&D het decor zijn van een rollerskatedisco.
Angela Schijf en haar orkest zijn terug! Vorig jaar veroverden ze de harten van vele kinderen én hun ouders met deze muzikale theatervoorstelling.
Op 10 november komt het Schotse medium Derek Ogilvie naar Theater De Lampegiet in Veenendaal met zijn Hello Again Tour.
Elk jaar komt er weer in flinke discussie op gang over vuurwerk… Moet het nu wel, of niet aan banden gelegd worden? Vanaf dit jaar mag elke gemeente afzonderlijk bepalen of er met oud en nieuw vuurwerk afgestoken mag worden door iedereen. Wat vind jij?
Maak jij de mooiste, meest bijzondere foto van Veenendaal? Niet met een geavanceerde camera, maar gewoon met je smartphone? De organisatoren van de smartphone fotowedstrijd kregen al heel wat foto's binnen. Je hebt nog een paar dagen om jouw foto te mailen.
Theater De Lampegiet opent een gloednieuw cultureel seizoen met Proef Cultuur op zaterdag 15 september. Een route langs vier culturele locaties: het Kees Stipplein, de Troubadour, het Stadstand en ook Theater De Lampegiet. Van 13:00 tot 15:00 uur is iedereen van harte welkom bij het theater.
Ook zo benieuwd wat er met de oude Pniëlkerk aan het Thoomesplein gaat gebeuren? De afbeelding op het pand schetst een beeld van hoe de gevel eruit moet gaan zien. Maar wat gaat er achter die prachtige, glazen pui gebeuren? Ferry doet ‘t je uit de doeken.
In het voorjaar van 2013 ontmoet een groepje Veense vrouwen elkaar regelmatig in de sportschool. Na het sporten kletsen ze bij. Niet alleen over werk en vrije tijd, maar ook over maatschappelijke aangelegenheden zoals sociale uitsluiting door armoede.
Theater De Lampegiet brengt cultuur naar de mensen toe. In dat kader werd zaterdag 30 juni Theater Op ’t Fort gehouden. Een fantastische eerste editie waar 400 bezoekers op afkwamen.
Van Hakim uit Sesamstraat tot verteller Bastiaan de Zwitser, van een rondleiding over de Grebbelinie tot broodjes bakken in het vuur met de scouting: het kan bij Theater op ’t Fort. Theater op ’t Fort is een combinatie van cultuur, natuur, historie, experiment en theater. Het festival biedt verrassende optredens in de open lucht, geschikt voor zowel jong als oud. Kom kijken, meedoen, luisteren of genieten van de bijzondere omgeving en indrukwekkende locatie.
Niet koning Willem-Alexander maar meester Aart van de Weerd van de Beatrixschool werd vanochtend verrast door een ouderwetse aubade op de markt. Samen met zijn vrouw en de burgemeester werd hij door ruim 300 kinderen van diverse basisscholen uit Veenendaal toegezongen. 41 jaar was meester en adjunctdirecteur, nu gaat hij met pensioen.
De organisatie van het oldtimerfestival in Veenendaal had het qua weer niet beter kunnen treffen. Een paar wolken, flink wat on, een lekker briesje en een aangename temperatuur zorgden voor een perfecte omlijsting van een eveneens perfect verlopen evenement met veel deelnemers en toeschouwers.
Met Renaissance binnentuinen, lanen, bossen, landerijen, een park en de bijzondere historische moestuin, is Landgoed Zuylestein in Leersum een pareltje op de Utrechtse Heuvelrug.
Op zaterdag 16 juni as is het weer zo ver: het oldtimerfestival editie 2018. Gerwin Veltman, het 'brein' achter het festival, raakt niet uitgepraat als het over deze tweede editie gaat.
In de jaren 90 van de vorige eeuw kwam het fenomeen ‘autoboulevard’ in zwang. Ook in Veenendaal werd die trend ingezet en dat resulteerde in prachtige, niet te missen auto-toonzalen langs de A12. Maar al die autobedrijven zaten eerst lukraak verspreid over het Veen. Een historische selectie.
Vrijdagavond 25 mei speelde Wibi Soerjadi in de Basiliek. Toen hij op kwam was de zaal doodstil. Niet veel later was daar uit het niets het geluid van de piano en begon Wibi te spelen.
Het is voor de meiden van LOS tijd om volwassen te worden. Ze zijn nu rond de 30 en staan voor belangrijke keuzes. VASTigheid is voor de meiden een droom en een nachtmerrie tegelijk.
In de cabaretvoorstelling Als ik mezelf kon zijn vraagt Steven Brunswijk, alias “de Braboneger”, zich af wanneer je nou helemaal jezelf bent. Voor de voorstelling op 30 mei om 20.00 uur in theater De Lampegiet geven wij twee tickets weg t.w.v. 17,50 per stuk!
Win jij twee VIP kaarten voor Klassiek aan de Grift? Dan ben jij op 8 juni a.s. verzekerd van een zitplaats, hapjes, drankjes en nazit bij grand café De Markt. Waarde: 100 euro per stuk! Post een foto van jouw klassieke hoofd op social media met de hashtag #mijnklassiekehoofd en je maakt kans.
Woensdagavond 9 mei presenteerde Theater De Lampegiet het nieuwe programma voor seizoen 2018-2019 aan vrienden van het theater en speciale relaties. In ruim anderhalf uur vertelden directeur Patrick Marcus en programmeur Nicky van Rossum over het nieuwe theaterseizoen en gaven diverse artiesten een preview van hun voorstelling.
Het programma 5 sterren toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. 5 sterren is op vrijdag 18 mei te zien in Theater De Lampegiet in Veenendaal.
Iedere woensdag maak je weer kans op Veense boeken. Deze week: de spannende Texelse thriller Zondvloed van de in Veenendaal wonende schrijver Peter van Beek.
Iedere woensdag maak je weer kans op Veense boeken. Deze week is het een spannend boek voor kinderen vanaf 10 jaar: Dolfi, Wolfi en de gemaskerde man.
Muziekvereniging Ons Genoegen uit Rhenen bestaat 150 jaar. En dat vieren ze groots met leuke activiteiten in het jubileumjaar. Aanstaande zaterdag geven ze een prachtig concert in de Basiliek en daar moet je bij zijn!
Komende weken maak jij iedere week kans op Veense boeken! Deze week beginnen wij met het leuke, leerzame doe-boek: Alle kinderen naar buiten!
Komende weken maak jij iedere week kans op Veense boeken! Deze week beginnen wij de literaire thriller Fatale misrekening van Rob Groenhof.
De vorige keer vertelde ik over het vieren van lichtjesfestival Loi Krathong in Thailand. Inmiddels zijn we 2,5 maand verder en hebben we een onvergetelijke reis door Myanmar achter de rug. Dit land is met stip mijn favoriete bestemming geworden!
Het publiek bij de show van Stefano Keizers verliet zaterdagavond in totale verbijstering de zaal van de Lampegiet. De cabaretier viel op het podium neer en werd op een brancard afgevoerd naar de coulissen waar hij bewusteloos bleef liggen. Show of waanzin? De nieuwkomer in cabaretland en winnaar van het Kleinkunstfestival maakte in ieder geval een onvergetelijke indruk.
Woensdagavond 4 april werd in Veenendaal voor de zevende keer een PechaKucha avond gehouden. Dat gebeurde in de foyer van de Lampegiet. PechaKucha betekent iets als ‘geroezemoes’. Want dat is de insteek van dit soort inspirerende avonden: na korte presentaties ontstaat vanzelf geroezemoes in de zaal. De presentaties van elk 20 foto’s, waarover per foto 20 seconden mag worden verteld, moeten aanzetten tot gesprek. Er werd gisteravond in de Lampegiet eindeloos gekletst.
De nieuwbouwwijk Veenendaal-Oost is volop in beweging. De huizen schieten de laatste tijd weer als paddenstoelen uit de grond, en ook bij het Ontmoetingshuis wordt er niet stilgezeten. Aankomend voorjaar start er een brede culturele programmering met theater, lezingen, muziek, feest en cursussen voor jong en oud.
Ongeveer 130 leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Veenendaal en omstreken waagden zich aan het 24-uurs Game Event in De Basiliek. Het event ging van start op vrijdag 23 februari om 16.00 uur en werd beëindigd op zaterdag 24 februari dezelfde tijd.
Wow, ze gaan hard, de kaartjes van Suze morgen in de Basiliek, maar er zijn er nog een paar beschikbaar. Ken je Suze al? Veens. was in oktober bij de EP-release van Ray Klaassen. Suze zong ook wat nummers en wij waren letterlijk en figuurlijk 'overwhelmed' door haar krachtige stem. Ze zingt powerballads die uit het leven zijn gegrepen. Herkenbaar en indrukwekkend.
Ongeveer 100 jaar geleden was Veenendaal in de ban van Zwarte Jánnechie. Deze sekteleidster vond zichzelf vromer dan God zelf en hield bijeenkomsten waar het er nogal luidruchtig aan toe ging. Er werd zelfs gedanst, soms de hele nacht door...
Gilbert van Schoonbeke. Enig idee wie dat was? En wanneer hij leefde? En weet jij wat hij met Veenendaal te maken heeft? Nee? Wij van Veens zochten het voor je uit.
Weet jij al waar je Oud en Nieuw doorbrengt? Wij zetten alvast even op een rijtje wat er in Veenendaal te doen is.
Het 10-koppige Pink Floyd Project brengt een verzameling van iconische songs van een van de meest invloedrijke bands uit onze popgeschiedenis akoestisch ten gehore.
Buiten was het koud en nat, maar in de Basiliek was het afgelopen donderdagavond warm en gezellig. Er waren zo'n 300 mensen aanwezig toen Suze er haar EP 'Caught in the Middle' presenteerde. En dat deed ze vol vuur!
Gratis parkeergelegenheid, goede - en schone - voorzieningen, gave lichteffecten en een geslaagde line-up, waren de ingrediënten voor de Laatste Lootjes in de Basiliek, om een paar dagen voor oudejaarsdag nog even te feesten.
Suriname is een prachtig vakantieland. Vriendelijke bewoners, vrolijke tuintjes en de adembenemende natuur, zijn slechts enkele van de vele redenen om eens naar dit land te gaan.
Op zaterdag 14 april 2018 is het alweer 25 jaar geleden dat de stedenband tussen Veenendaal en Olomouc werd gestart. En dat gegeven zal de komende maanden beslist niet onopgemerkt voorbij gaan!
We waren 14 oktober aanwezig bij de EP-release van Ray Klaassen & Friends. Vooraf mochten we even backstage en spraken we ook nog met de Veense support acts van die avond: Suze en Ralph van Manen.
Clifton Grep is dirigent en artistiek leider van Black Gospel Experience en verzorgt regelmatig gospel oefensessies, waar Hip & Happening een avond bij mag zijn. Het is een bijzonder project, waarbij deelnemers uit heel Nederland in verschillende plaatsen de workshops volgen. Na deze oefensessies treden zij in december gezamenlijk op.
Woensdagavond 17 januari werd in De Lampegiet een expertmeeting over de toekomst van het stadsstrand gehouden. Belanghebbenden en belangstellenden bogen zich over zes ideeën die vanuit de samenleving werden aangedragen.
Gilbertjaar 2019! Wat kunnen we verwachten? Veens-nieuws.nl was dinsdagavond aanwezig bij de bijeenkomst op het stadsstrand, bij de tijdelijke ijsbaan, waar voorzitter Wim Aalbers van Stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal de plannen vertelde voor dit bijzondere jaar.
Tijdens het amateurkunstfestival op 10 en 11 februari is ook de derde editie van het allerkortste filmfestival van Veenendaal.
Hip & Happening is uitgenodigd een dienst van Mozaiek0318 bij te wonen. Aan de entree wordt iedereen persoonlijk welkom geheten en de hand geschud. Eenmaal binnen hoor je vele mensen gezellig kletsen. Vrijwel iedereen heeft een beker koffie of thee in de hand en wanneer de zaal volstroomt, wordt deze meegenomen naar de stoelen toe.
Dit is waar de Veenendaalse Harmonie Caecilia voor staat, en waar zij onlangs de jury van de Cultuurprijs wist te overtuigen.
Wist u dat er ergens aan de Zandstraat, een kerkje verscholen zit? Het is na de Oude Kerk op de markt, de oudste kerk van Veenendaal. 150 jaar geleden was er hommeles bij kerkgaand Veenendaal. Vooral jonge kerkgangers zetten zich af tegen de bestaande kerken en besloten zich af te scheiden. Ze gingen daarom –net als tijdsgenoot Zwarte Jannechie- in schuren diensten houden. Toen dit ook te klein werd, is er een kerkje aan de Zandstraat gebouwd.
Vanaf vandaag mag je vuurwerk kopen. Waar de verkoopadressen in Veenendaal zijn en het hoe en wat over vuurwerk afsteken lees je hier!
14 december bezocht de Amerikaanse soul-, jazz- en gospelzangeres Oleta Adams de Basiliek in Veenendaal. Ze verraste de bezoekers met haar prachtige nummers, speciaal afgestemd op de donkere dagen voor Kerst.
Van muziek, dans, zang, toneel, poëzie tot cabaret en film: tijdens het amateurkunstfestival is het allemaal te zien. Ruim 750(!) amateurartiesten en filmmakers laten hun film of optreden zien. Gratis te bezoeken én hartstikke gezellig.
De sportschool is niet meer nodig, want onze buikspieren zijn goed getraind bij de Veenendaal Lacht XXL-editie. Het was een knaller van een show met optredens van vijf hilarische professionele stand-up comedians uit de Nederlandse comedy scene.
Grote kans dat je er vanaf 25 december weer naar luistert: de Top 2000, net als nog twaalf miljoen luisteraars. Het is de lijst der lijsten: 24 uur per dag de mooiste muziek, uitgekozen door heel Nederland.
We gaan in Nederland steeds bewuster om met ons eten. Voedselverspilling is uit en de vraag naar verantwoord geproduceerde voeding neemt toe. Een goede ontwikkeling! Heb jij het vlees van de Herefords van de Heuvelrug al eens geproefd?
Elke donderdag rond etenstijd, trotseren ze de kou en stappen ze op de fiets met een bak vol hete soep, verse broodjes en koffie.
Het was een donkere kerstnacht in een koud ziekenhuis in Heerlen. Er waren geen wijzen uit het oosten bij, maar wel één wijs man – mijn vader – die dit tafereel al voorspeld had. Een paar weken ervoor had hij namelijk gedro
Heb jij nu ook al jaren sieraden in de kast liggen die om wat voor reden dan ook nooit meer gedragen worden? In het atelier van Juwelier Laméris (dat gevestigd is in het stadshart van Veenendaal) maken ze er weer ware kunstwerkjes van die je
Myofascial Release is een veilige, behoedzame en zeer effectieve therapie waarvan de resultaten een langdurige werking hebben.
Wandelen maakt je vrolijker, energieker en creatiever