• Aubade voor meester Aart!
  • aubade2
  • aubade4
  • aubade1

Aubade voor meester Aart!

Niet koning Willem-Alexander maar meester Aart van de Weerd van de Beatrixschool werd vanochtend verrast door een ouderwetse aubade op de markt. Samen met zijn vrouw en de burgemeester werd hij door ruim 300 kinderen van diverse basisscholen uit Veenendaal toegezongen. 41 jaar was meester en adjunctdirecteur, nu gaat hij met pensioen.

Meester Aart, oftewel: de meester met de snor, was naast leraar ook voorzitter van het Oranjecomité en is daarom nauw betrokken bij de organisatie van de activiteiten rondom Koningsdag en in het bijzonder: de aubade op de Markt.

In een Kever cabriolet kwam hij vanochtend aan op de markt waar burgemeester Zoon op hem stond te wachten. Vervolgens zetten de leerlingen het bekende lied: ‘Een mooier dag dan deze’ in en tijdens het: HOEZEEE gingen de versierde bogen traditiegetrouw de lucht in.

De aubade trok veel nieuwsgierigen. Een moeder van één van de zingende kinderen op de markt was zichtbaar ontroert: ‘Ik vind dit zo mooi, zelf hebben ik en mijn broers en zussen al les gehad van meester Aart en nu heeft mijn dochter ook les van hem gekregen. Dat is toch bijzonder?'

Heb jij ook les gehad van meester Aart en wil je een leuke herinnering delen? Laat die dan achter in de reacties.