Cabaretier valt neer op podium

Cabaretier valt neer op podium

Het publiek bij de show van Stefano Keizers verliet zaterdagavond in totale verbijstering de zaal van de Lampegiet. De cabaretier viel op het podium neer en werd op een brancard afgevoerd naar de coulissen waar hij bewusteloos bleef liggen. Show of waanzin? De nieuwkomer in cabaretland en winnaar van het Kleinkunstfestival maakte in ieder geval een onvergetelijke indruk.

Stefano verontschuldigde zich bij opkomst voor de te grote zaal: zijn voorstelling was niet uitverkocht. Wel zat Philip Freriks in de zaal, bij hem won Stefano Keizers ‘De slimste mens’ in 2017. Ook daar viel hij op door zijn excentrieke manier van praten en steeds verschillende verschijningen. In zijn show ‘Erg Heel’ niets van die typetjes, maar een aaneenschakeling van bizarre wendingen.

Veel daarvan willen we niet verklappen want dat doet zijn show teniet. De strekking van zijn voorstelling is namelijk het ‘onverwachte’: het publiek in totale verwarring brengen. En dat lukt hem, meer dan eens. Als je van een klassiek avondje lachen houdt, is deze show wellicht niet wat je zoekt. Het is anders, creatief en niet in een hokje te plaatsen, alsof je naar een toneelstuk gaat en een balletvoorstelling voorgeschoteld krijgt. Briljant of oplichterij, aan jou om dat te bepalen.

Applaus geven hoeft niet, Stefano zet – zoals hij zelf zegt- in op de 1-ster recensie. In Veenendaal speelt hij helaas/gelukkig niet meer, maar wil je erbij zijn? Check dan zijn speeldata op www.stefanokeizers.nl. Wees er snel bij, want alles is bijna uitverkocht.

Wij zijn benieuwd wie er bij deze absurde show aanwezig was. Reacties zijn welkom.