Cultureel toeren in mei

Cultureel toeren in mei

Wil jij er ook graag weer op uit? Goed nieuws! Deze meivakantie kan dat. MAAK Veenendaal heeft voor jou leuke fietsroutes door Veenendaal ontwikkeld. Ontdek alle culturele hoogtepunten en doe mee aan toffe activiteiten. Kom, dan gaan we lekker toeren en koekeloeren!

Tijdens de eerste culturele toerdag toeren we op de fiets langs het Fort aan de Buurtsteeg, molen De Vriendschap en een bijzonder plekje op de Heuvelrug. Op elke plek neem je deel aan een unieke activiteit. Zo leer je de molen kennen, maak je je eigen insectenhotel én stap je in de voet­sporen van een soldaat op het fort.

Veense verenigingen
De volgende dag openen veel Veense verenigingen hun deuren voor kinderen. Heb jij altijd al eens aan streetdance of karate willen doen? Of wil je liever een keertje meekijken bij scouting of meezingen in een koor? Kijk dan op de website www.maakveenendaal.nl. Hier zie je welke verenigingen jou graag voor een proefles ontvangen. Wellicht ontdek je een heel nieuw talent… of vind je een leuke, nieuwe hobby!

Gezellig samen
Vind je het leuker om samen met je broertje, zusje, vriendje of vriendinnetje een proefles te doen? Dan kan dat natuurlijk ook! Meld je dan samen aan. Mocht je achteraf geen lid willen worden van de vereniging, is dat geen enkel probleem. De proeflessen zijn geheel vrijblijvend en bedoeld om jou een leuke dag te bezorgen. Er is namelijk een boel te doen in Veenendaal!

Graffiti, pottenbakken en sport
Op de derde dag van het culturele toeren, nemen we een duik in de culturele en avontuurlijke activiteiten van Veenendaal. Je werkt samen aan een groot graffitikunstwerk, maakt kennis met de kunst van het pottenbakken en je beleeft een theaterstuk. Daarnaast beschikt deze route ook over een activiteit voor de sportieveling. Ben je graag in beweging, zorg dan dat je erbij bent!

Zo werkt het
Voor alle routes en activiteiten kan je je aanmelden via onderstaande website. De activiteiten en routes zijn gericht op gezinnen met kinderen die samen, op de fiets, van alles in Veenendaal willen beleven. Uiteraard gaan de activiteiten alleen door op een manier die op dat moment veilig en wenselijk is.

Meer info vind je op www.maakveenendaal.nl
Meld je op tijd aan, want er is maar beperkt plaats.