De Heuvelrug: lekker lokaal genieten

De Heuvelrug: lekker lokaal genieten

Op de Heuvelrug ontdek je nieuwe plekken. Je proeft er nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. Wil jij weten waar je moet zijn voor een onvergetelijke ontdekkingstocht bij jou in de buurt? We helpen je graag op weg. Hup, naar buiten! Geniet van de enorme diversiteit.

Op de Heuvelrug ontdek je nieuwe plekken. Je proeft er nieuwe dingen en ontmoet nieuwe mensen. Wil jij weten waar je moet zijn voor een onvergetelijke ontdekkingstocht bij jou in de buurt? We helpen je graag op weg. Hup, naar buiten! Geniet van de enorme diversiteit. Ontdek indrukwekkende natuur en verken het kleinste detail tijdens een fiets- of wandeltocht door de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Laat je meevoeren langs de vele landgoederen en kastelen en de uitgestrekte velden.

Fietsroute
Pak de fiets voor een route van 40,8 km door de mooie natuur rondom Rhenen en Veenendaal. Bij de start heb je prachtig zicht op de Cunerakerk. Doorkruis weilanden en de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Altijd mooi daar! Stap even af voor een bezoek aan water­linie De Grebbe­linie en rij dan verder richting Veenen­daal en door het weidse landschap langs het
Valleikanaal.

Wandelroute
Ben jij meer een wandelaar? Laat je dan verrassen door de afwisselende natuur en prachtige vergezichten tijdens deze wandeling van 8 km door het Amerongse Bos. Je start op de Slaperdijk en loopt door dichte bossen, open stukken heide en langs het Egelmeer. Vanaf de Elsterberg kan je bij goed weer zelfs Amersfoort zien liggen. Na de wandeling heb je thuis wel een flinke mok warme chocolademelk verdiend!

Streekproducten
En die chocolademelk kocht je natuurlijk bij een lokale boer. ’t Is goed eten en drinken van alles wat er groeit op De Heuvelrug. Bloemen, kaas, vlees en jam… Je vindt op fietsafstand van Veenendaal verschillende verkooppunten van duur­zame, eerlijke en biologische producten. We zetten er een paar op een rij:

Landwinkel de Eekhoeve verkoopt boerendelicatessen, lokaal vlees, boerenkaas, zuivel, verse groente en fruit. Alles even bijzonder en puur. De oogst van Landgoed Zuylestein is altijd ge­varieerd: groenten, vruchten, granen, eieren, varkensvlees, jams en brood. Loopt het water je al in de mond? Op Hoeve Ravenstein vind je tal van biologische producten, een Boerderijwinkel en een moes- en pluktuin. Zeker een bezoekje waard. Lekker Driebergen is een culinaire winkel voor de bewuste fijnproever. Ook voor kookworkshops!

Je ziet ‘t, op de Heuvelrug valt veel te beleven. Trek erop uit en ontdek het zelf. Informatie over bovenstaande routes en verkooppunten vind je op www.opdeheuvelrug.nl. Veel plezier!

 

Tips voor wandelen en fietsen in coronatijd

 

1. Wandel en fiets niet in groepjes, hou afstand.

2. Vermijd drukke omgevingen, keer om als het te druk is.

3. Blijf in je eigen omgeving, wandel en fiets dicht bij huis.

4. Neem desinfecterende handgel mee.

5. Druk het knopje van het stoplicht in met je elleboog.

6. Bekijk voor vertrek de druktemonitor