Gezelligheid en warmte in De Cultuurfabriek

Gezelligheid en warmte in De Cultuurfabriek

Het is gezellig op het Stipplein. De oliebollenkraam voor De Cultuurfabriek trekt veel publiek. ‘Heerlijk! Mijn collega’s en ik moeten echt ons best doen om erlangs te lopen zónder iets lekkers mee te nemen, hoor’, verklapt Daniëlle, communicatiemedewerker van de bieb.

In deze donkere dagen bezoeken dagelijks veel Veenendalers De Cultuurfabriek. Op zoek naar warmte, gezelligheid, een plek om te studeren of een goed boek. Maar De Cultuurfabriek heeft meer te bieden. ‘Geen idee wat hier allemaal te doen is?’, vraagt Daniëlle. ‘Kom eens langs, zou ik zeggen!’

Koffie verkeerd
De Cultuurfabriek heeft een eigen horecagelegenheid: ‘Met Stip’. De bediening van Met Stip is vrien-delijk en weet van de vaste bezoekers hoe zij de koffie drinken: ‘Een koffie verkeerd zonder suiker voor jou, hè? Alsjeblieft. Je krijgt er vandaag boterkoek bij.’ Vanuit een hoek van de ruimte klinkt live pianomuziek.

Schaapjes
Wat veel Veenendalers nog niet weten, is dat op de begane grond van De Cultuurfabriek ook de Stadswinkel gehuisvest is. Je vindt er leuke cadeautjes die in Veenendaal gemaakt zijn of een link met Veenendaal hebben. Zoals de miniaturen van de grote schapen die onder de Van Kreelpoort staan en liggen. Hoe Veens wil je het hebben? Maar ook voor VVV-cadeaubonnen ben je bij de Stadswinkel aan het juiste adres.

‘Dus’, besluit Daniëlle, ‘als je binnenkort op het Stipplein bent voor een oliebol, loop dan ook eens De Cultuurfabriek binnen. Je bent welkom!’