Het Veens. goede doel: BO viert Feest

Het Veens. goede doel: BO viert Feest

In het voorjaar van 2013 ontmoet een groepje Veense vrouwen elkaar regelmatig in de sportschool. Na het sporten kletsen ze bij. Niet alleen over werk en vrije tijd, maar ook over maatschappelijke aangelegenheden zoals sociale uitsluiting door armoede.

Geïnspireerd door het fenomeen ‘uitgestelde koffie’ waarbij iemand een kopje koffie afrekent voor een ander die dat zelf niet betalen kan, besluiten de vrouwen zich in te zetten voor kinderen die in Veenendaal opgroeien in armoede. Dat zijn er in 2018 niet minder dan vijf jaar geleden, toen BO viert Feest werd opgericht.

Uitsluiting
‘Een kind dat geen kinderfeestje kan vieren, wordt ook niet teruggevraagd op feestjes van klasgenoten. BO viert Feest wil helpen sociale uitsluiting te voorkomen door voor kinderen, wiens ouders dat niet betalen kunnen, feestjes te organiseren’, legt Manon Caron uit. Zij is momenteel voorzitter van de stichting.

Nijpaardje Bo
Toen Manon in 2002 vanwege een chronische ziekte werd afgekeurd, is ze gaan schilderen en tekenen. Op die manier raakte Manon bij de stichting betrokken. Zij ontwierp het beeldmerk van de stichting: het vrolijke nijlpaardje Bo. Manon laat zich niet beperken door haar ziekte. Er is genoeg wat ze nog wél kan. ‘Ik ben blij dat BO viert Feest op mijn pad kwam’, zegt ze met een glimlach. ‘Iedereen kan iets bijdragen aan een mooiere wereld. Daar hoef je niet kerngezond of schatrijk voor te zijn.’

512X HOERA
De afgelopen jaren heeft de stichting haar geloofwaardigheid en bestaansrecht wel bewezen. Sinds 2013 maakte de stichting 512 kinderfeestjes mogelijk. ‘Zonder sponsors is ons werk niet mogelijk’, zegt Manon. ‘We hopen natuurlijk dat de armoede in Veenendaal afneemt, waardoor Bo overbodig wordt. Tot het zover is, zijn we bedrijven, particulieren en feestlocaties heel dankbaar voor hun steun!’

Meer informatie of een aanvraag indienen?
Ga naar www.boviertfeest.nl