In 2019 is het Gilbertjaar in Veenendaal

In 2019 is het Gilbertjaar in Veenendaal

Gilbertjaar 2019! Wat kunnen we verwachten? Veens-nieuws.nl was dinsdagavond aanwezig bij de bijeenkomst op het stadsstrand, bij de tijdelijke ijsbaan, waar voorzitter Wim Aalbers van Stichting Gilbert van Schoonbeke Veenendaal de plannen vertelde voor dit bijzondere jaar.

In 1519, in 2019 vijfhonderd jaar geleden, werd Gilbert van Schoonbeke geboren. Gilbert was stadsbrouwer, bevriend met Keizer Karel V en verruilde Antwerpen in voor Veenendaal, waar hij met toestemming van de keizer grondstoffen in Veenendaal inwon voor de uitbreiding van Antwerpen.

In 2019 is het Gilbertjaar in Veenendaal en óók nu al tref je Gilbert-gerelateerde initiatieven in Veenendaal. De karikatuur in graffiti van Gilbert, op het praktijkhuis van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Of de Wijn van de Moeren, gebrouwd door Liefde en Ambacht, ‘een ode aan de handelsgeest van toen’.

2019 wordt hét jaar om initiatieven te ontplooien in de geest van Gilbert. Deze rasondernemer dacht buiten de kaders, was eigenwijs en durfde te ondernemen. Bij wat hij deed, werkte hij samen. Op Veens-nieuws.nl plaatsen wij het laatste nieuws omtrent de voorbereidingen op het Gilbertjaar, de leuke nieuwe initiatieven en de nieuwe ontdekkingen rondom deze bijzondere man.