Knuffelbeer in Passage Corridor

Knuffelbeer in Passage Corridor

In Passage Corridor, vlak bij de uitgang richting het gemeentehuis, zit een enorme knuffelbeer. In het schemerdonker fonkelen zijn duizenden lichtjes je tegemoet. Op de voor­pagina van deze stadsglossy prijkt een foto van de beer. Schitterend, hè?

Het is aangenaam kerstinkopen doen in winkelcentrum Passage Corridor. De regen klettert op de glazen koepels, maar binnen is het droog en warm. De lampjes die zijn opgehangen verhogen de feestvreugde nog eens extra. Als je niet uitkijkt, ben je zó aan het meeneuriën met de kerstmelodieën die uit de boxen klinken. Gezelligheid alom!

Knus
Bart van den Bosch houdt wel van de knusse sfeer die bij deze tijd van het jaar hoort. Hij heeft in Passage Corridor een zaak in lederwaren en is voorzitter van de winkeliersvereniging. Op de volgende pagina’s van deze stadsglossy vertelt hij samen met eigenaar Arie den Hartog van ARC Real Estate Partners over de verbouwing van de Corridor.

Ruim en gevarieerd
Maar eerst neemt Bart ons mee op een van zijn wandelingetjes door de passage. We lopen langs drogisten, kledingzaken, opticiens en boetieks. Het aanbod aan winkels is er ruim en gevarieerd. ‘Winkeliers hebben het niet makkelijk gehad de afgelopen periode’, zegt Bart. ‘De coronacrisis raakt ons allemaal, vooral horeca­ondernemers. Heftig om te zien. Maar gelukkig zijn er ook lichtpuntjes. Het onderlinge contact heeft niet onder de crisis geleden. We zijn een hechte club ondernemers en helpen elkaar waar we kunnen.’

Lokaal
Een handje helpen kunnen ook de inwoners van Veenendaal. ‘Ik snap dat het verleidelijk is om je kerstinkopen online te doen. Maar echt, als je in plaats daarvan je geld uitgeeft in het lokale winkelcentrum, dan geef je ondernemers bestaansrecht. Jij kunt er hoogstpersoonlijk aan bijdragen dat sommigen de deuren niet hoeven te sluiten’, zegt Van den Bosch.

Veiligheid voorop
De winkeliers zien je graag komen. ‘Absoluut!’ zegt Bart met een lach. ‘Vermijd drukte, houd afstand en draag desgevraagd een mondkapje. In veel winkels kan je bij binnenkomst je handen ontsmetten. Maak daar gebruik van. Het is hier warm, droog en altijd gezellig! Voor je kerstinkopen moet je in Passage Corridor zijn. Tot gauw!’