Lampegiet debuteert met Theater op 't Fort

Lampegiet debuteert met Theater op 't Fort

Van Hakim uit Sesamstraat tot verteller Bastiaan de Zwitser, van een rondleiding over de Grebbelinie tot broodjes bakken in het vuur met de scouting: het kan bij Theater op ’t Fort. Theater op ’t Fort is een combinatie van cultuur, natuur, historie, experiment en theater. Het festival biedt verrassende optredens in de open lucht, geschikt voor zowel jong als oud. Kom kijken, meedoen, luisteren of genieten van de bijzondere omgeving en indrukwekkende locatie.

Wat Veenendaal miste? Een sprankelend festival op een unieke locatie. Theater De Lampegiet vatte de handschoen en trok hem aan. Ze presenteert aanstaande zaterdag 30 juni de eerste editie van Theater op ’t Fort. Een dag lang locatietheater op Fort aan de Buurtsteeg, waarbij jong en oud kan genieten van theater in al haar facetten.

Fort aan de Buurtsteeg
Het Fort aan de Buursteeg is één van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie. Het werd in 1786 aangelegd op de plaats waar de Buursteeg en de Slaperdijk elkaar kruisten. Vanwege de omvang van het fort konden er enige honderden militairen bivakkeren binnen de vestingwallen.

Praktische informatie
Voor €5 (€ 3,50 voor kinderen) krijgt iedere bezoeker een festivalbandje. Met dit bandje heb je onbeperkt toegang tot het terrein én kun je genieten van alle optredens, voorstellingen en workshops. Het festivalterrein is open van 12 tot 18 uur. Het programma vindt plaats tussen 13 en 17 uur.

Het Fort aan de Buursteeg is zowel per auto als fiets uitstekend te bereiken: rij vanaf de A12 (bij de McDonald’s) de Nieuweweg- Noord af (langs Pannenkoekenhuis De Bijenmarkt), ga het spoor over en gebruik de parkeerplaats die aan de linkerkant ligt. Dit is een gratis parkeerterrein. Treinstation Veenendaal-De Klomp ligt op ongeveer een kwartier loopafstand.

Meer informatie vind je op www.theateroptfort.nl.