Suriname: kleurrijk, levendig en tropisch

Suriname: kleurrijk, levendig en tropisch

Suriname is een prachtig vakantieland. Vriendelijke bewoners, vrolijke tuintjes en de adembenemende natuur, zijn slechts enkele van de vele redenen om eens naar dit land te gaan. 

Driekwart van Suriname is bedekt met groen; het ogenschijnlijke ondoordringbare Amazonewoud. Dit land heeft alle wereldculturen in een notendop. Dat merk je al in Paramaribo, waar Nederlands de voertaal is. Je gaat hier naar de kerk, tempel, moskee of synagoge. De hoofdstad Paramaribo valt op door de koloniale huizen en No Spang-sfeer (maak je niet druk).

Brulapen
Wie de lokale bevolking in het Amazonewoud wil ontmoeten, vaart de rivier af met een korjaal terwijl de brulapen je toeroepen. Onderweg kom je langs de Jaw Jaw en Nieuw Aurora, indrukwekkende Marrondorpen, gesticht door West-Afrikaanse ex-slaven die de plantages ontvluchtten. De rituelen van de Marrons zijn opgenomen in de UNESCO erfgoedlijst.

Na afschaffing van de slavernij in 1863 trokken de meeste ex-slaven naar de stad. Hierdoor werd Paramaribo een de overwegend Creoolse stad van nu. De vanuit Brits- en Nederlands-Indië afkomstige Hindoestanen en Javanen gingen werken en wonen bij de voormalige plantages rondom de stad. Onze koloniale voorouders stichtten in Suriname honderden van deze plantages die het beeld van het Commewijnedistrict bepaalden. Spring op de fiets en volg de kanalen met daarlangs de houten huizen, vrolijke tuintjes en vriendelijke bewoners.

Overheerlijke keuken
Zoals de Surinamers zelf zeggen: ‘Als de maag vol is, is het hart gelukkig’. Surinaams eten is een mix van de beste recepten uit de wereld. Het levert gerechten op als roti, kip masala, pom, saoto, saté en moksie. Gerechten die vaak op gevoel worden bereid en waarbij meestal de halve kruidentuin aan te pas komt. Leuk, vooral als je zélf je ingrediënten plukt!

Natuurreservaat Bigipan, Galibi: het legstrand van de zeeschildpadden, Nickeri: het rijstdistrict, natuur en cultuur in Anaula, en diverse activiteiten in Berg en Dal…Suriname heeft ontzettend veel te bieden! In groepsreis, individueel, op de fiets, segmenten òf in combinatie met een strandverlenging op Curaçao... kom informeren bij TUI in Veenendaal! Discover your smile!