Theater Lampegiet maakt verbinding met de stad

Theater Lampegiet maakt verbinding met de stad

Zo’n 530 genodigden woonden op donderdag 16 mei de feestelijke seizoensopening van Theater Lampegiet bij, die hier tevens haar nieuwe huisstijl presenteerde. 

Seizoen 2019-2020
Terwijl het huidige theaterseizoen nog loopt tot begin juni, presenteert Theater Lampegiet momenteel al haar nieuwe programma voor het komende seizoen. Alle professionele voorstellingen voor de periode september 2019 tot en met mei 2020 zijn geboekt en werden donderdag 16 mei gepresenteerd aan zo’n 530 genodigden. Onder overweldigende belangstelling kregen relaties zoals vaste klanten, culturele partners en vertegenwoordigers van de gemeente en het bedrijfsleven alvast een voorproefje van een aantal geselecteerde voorstellingen.

Directeur Patrick Marcus lichtte de nieuwe programmering aan de hand van genres zoals cabaret, muziek en toneel toe en er waren live optredens van artiesten zoals Paul Groot, WestSaid en LAKSHMI. Verder lichtte Marcus toe hoe het theater de verbinding met de stad maakt. Traditiegetrouw in de samenwerking met scholen, culturele instellingen en het bedrijfsleven. Tegenwoordig ook door interactie met de WijkJury, de medewerkers van De Bombardon en het Jongerenpanel. Enerzijds is het theater het podium van de stad en anderzijds verzorgt Theater Lampegiet voorstellingen en evenementen op andere locaties. Zoals op 26 mei aanstaande de tweede versie van het theaterfestival Biënnale Binnenstebuiten op het fabrieksterrein van Carbogen Amcis.

Nieuwe naam en huisstijl
Ook voor de nieuwe huisstijl is Theater Lampegiet uitgegaan van verbinding. Het logo met de oude naam van Theater De Lampegiet is van het dak gehaald en grote, witte letters Theater Lampegiet sieren nu het pand. Op ooghoogte, zodat passerend publiek zich meer kan identificeren met de laagdrempeligheid van het theater. Gecombineerd met een kleurrijk vignet en door het verwijderen van het lidwoord ‘De’ uit het logo, is Theater Lampegiet de nieuwe naam.

Vanaf 24 mei start de voorverkoop.

Meer informatie
Alle informatie over de programmering voor seizoen september 2019 tot en met mei 2020 is te vinden op www.lampegiet.nl