Traditie, meesterschap en vernieuwing

Traditie, meesterschap en vernieuwing

Dit is waar de Veenendaalse Harmonie Caecilia voor staat, en waar zij onlangs de jury van de Cultuurprijs wist te overtuigen. 

Met een bestaan van al meer dan 100 jaar is de Veenendaalse Harmonie Caecilia niet meer weg te denken uit Veenendaal. Inwoners van Veenendaal-Zuid zullen op woensdagavond regelmatig mee kunnen genieten van de repetities. Veel andere inwoners zullen denken aan de optredens tijdens
Lampegietersavond, de avondvierdaagse en de 4 mei herdenking.

Een groot deel van het jaar is de harmonie echter aan het repeteren voor haar grote concerten in de Basiliek. Op 4 november genoot een volle zaal nog van een zeer afwisselend programma. In dit concertgenre is het orkest op zijn best; twee jaar geleden veroverde ze niet voor niets de eerste prijs op het concertconcours waardoor het orkest nu uitkomt op het hoogste niveau op amateurniveau.

Caecilia wil de traditie van goede muziek nog vele jaren voortzetten in Veenendaal. Om kinderen kennis te laten maken met muziek maken, biedt Caecilia sinds 2013 een eigen cursus Algemene Muzikale Vorming aan. Op enkele scholen geven ze een muziekles, waarna kinderen mee kunnen doen aan de cursus van 20 lessen. Hier leren de jonge muzikanten noten lezen en enkele liedjes blazen op de blokfluit. Deze cursus is een mooie opstap naar muziekles bij Caecilia. Er wordt gestreefd zo snel mogelijk door te kunnen stromen naar het leerlingenorkest.