Vermijd drukte in sfeervol winkelhart

Vermijd drukte in sfeervol winkelhart

Wat is ons winkelhart sfeervol verlicht, hè? In de Scheepjeshof en de Corridor zijn twee reusachtige teddyberen neergeploft, helemaal van lampjes. En in de Hoofdstraat werd – dit jaar extra vroeg – nieuwe feestverlichting opgehangen. De #lichtjesvanhoop stralen je tegemoet!

Zowel het winkelend publiek als de winkeliers zelf genieten ervan. Die laatsten kunnen wel een vrolijke opsteker gebruiken. ‘Ondernemers kregen de afgelopen maanden veel te verduren’, zegt Henny Jansen van Winkelstad Veenendaal. ‘De extra coronamaat­regelen van de afgelopen weken hebben op ondernemers veel impact. In een periode die voor winkeliers het belangrijkst is, zagen ze het aantal klantbezoeken terug­lopen. Help ze een handje! Koop de allerleukste cadeaus, kerstoutfits én de lekkerste hapjes in Winkelstad Veenendaal. De winkeliers zullen je dankbaar zijn.’

Maatregelen
Ondanks de tegenslag tonen veel Veense ondernemers zich bewonderenswaardig flexibel en creatief. Bij horecazaken kan je - tip voor kerst! – culinaire hoogstandjes afhalen en winkeliers zorgen ervoor dat er voldoende afstand kan worden gehouden. Overal zie je kuchschermen, mondkapjes en flesjes ontsmettingsmiddel. Bij winkels waar het nog wel eens druk wil worden, is buiten op straat met tape aangegeven hoe de wachtrij loopt. Het begint al te wennen.

Winkelstad
Henny: ‘Deze situatie is natuurlijk tijdelijk. We doen wat we kunnen om de ondernemers te helpen. We wijzen winkelend publiek op het belang van afstand houden en we geven loop­routes aan. Als iedereen rechts houdt, scheelt dat een hoop onnodige contactmomenten. Er is ruimte genoeg in ons stadshart.’

Druktemeter
Op de website van Winkelstad vind je een Druktemeter. ‘De komende weken moeten we de drukte in het centrum samen zien te spreiden. Op woensdag-, donderdag- en vrijdag­ochtend is het tot 12.00 uur redelijk rustig. Blijf niet weg, doe je kerstinkopen lokaal, onze onder­nemers verdienen je steun. Maar volg de Druktemeter en kies jouw moment om in alle rust en ruimte je inkopen te doen.’Dus: geen klachten? Zet dan je mondkapje op, stop je pinpas in je binnenzak, parkeer je fiets in de daarvoor bestemde stalling en kom gezellig én veilig je kerstinkopen doen. Welkom in Winkelstad Veenendaal!