Vlucht voor de kou en vlieg naar deze winterzonbestemmingen!

Vlucht voor de kou en vlieg naar deze winterzonbestemmingen!

Vlucht jij liever voor de koude, donkere dagen en het gure weer? Boek dan een reis naar één van deze mooie winterzonbestemmingen!

Winterzon op Aruba
Nog niet zo populair als grote broer Curaçao, maar dat betekent niet dat Aruba minder leuk is! Aruba is een stuk kleiner, maar ongelooflijk divers. Natuurlijk heb je hier heerlijke stranden met kraakhelder water, maar er is ook veel te zien en te doen! Zo is de noordkust lekker ruig. Huur een 4×4 of een quad, cross langs honderden cactussen op zoek naar de wildste kustlijnen, natural pools en grotten. Wie weet kom je ook nog een groep loslopende berggeiten of ezels tegen. Houd je van fotografie of street art, bezoek dan de stad Sint Nicolaas, waar je tientallen kleurrijke muurschilderingen kunt vinden. Ja, Aruba is een mooie winterzonbestemming waar je flink wat vitamine D kunt opsnuiven!

Winterzon in Marokko
Wil je veel avontuur en cultuur, kies dan voor Marokko. Dit magische land bereik je al na een vlucht van drie uur en is spotgoedkoop. De winter is niet de beste periode voor urenlange zonsessies, maar is wél geschikt voor een bijzondere rondreis in een aangename temperatuur. Dwaal door koningssteden, slaap in de woestijn, ontdek eeuwenoude kasbahs en struin over kleurrijke markten. Sluit je reis ontspannen af in badplaatsen zoals Agadir en Essaouira. Hoewel je in de winter kunt skiën in het Atlasgebergte en het 's nachts in de woestijn enorm afkoelt, heerst er aan de kust een aangename temperatuur van 20-25 graden. Reis je in oktober of maart, dan zijn de temperaturen in de rest van het land ook al stukken hoger.

Winterzon in de Spaanse steden
Heb je een klein budget of weinig tijd, ga dan op stedentrip naar een Spaanse stad. Ideaal voor een lang weekend weg. Oké, 30 graden en strakblauwe luchten ga je hier waarschijnlijk niet vinden, maar in Sevilla en Córdoba, de warmste steden van Spanje, kan de thermometer in januari makkelijk boven de 20 graden uitkomen. Met een beetje geluk kun je dus urenlang sangria drinken op een zonnig terras. In de stad Granada kun je van de zon genieten terwijl je even buiten de stad kunt je skiën op de Sierra Navada. Bizar! Zelf ben ik in maart in Valencia geweest. De lente was al in volle gang;
22 graden en veel zon.