• Wibi Soerjadi in de Basiliek
  • wibi-soerjadi2
  • wibi-soerjardi3

Wibi Soerjadi in de Basiliek

Vrijdagavond 25 mei speelde Wibi Soerjadi in de Basiliek. Toen hij op kwam was de zaal doodstil. Niet veel later was daar uit het niets het geluid van de piano en begon Wibi te spelen. 

Wibi Soerjadi (1970) begon zijn muzikale carrière op zeer jonge leeftijd. Inmiddels zit hij al 35 jaar in het vak. Hij concerteerde wereldwijd en ontving vele gerenommeerde prijzen en onderscheidingen. Met zijn indringende en beeldende pianospel weet Wibi een groot publiek te raken en weet als geen ander zowel kenners als minder ervaren luisteraars te imponeren met zijn fabelachtige pianotechniek. Hij vertelde steeds wat hij zou gaan spelen en zijn uitgebreider repertoire was erg afwisselend. Van filmmuziek uit Game of Thrones en Harry Potter, tot klassiekers van Mozart en Chopin en afsluitend Queen.

Aan het einde gaf hij de zaal nog tweemaal een toegift, waarna bijna niemand meer op durfde te staan om te klappen, maar toen was het toch echt voorbij. Er was nog de mogelijkheid om op de foto met Wibi Soerjadi te gaan en om zijn trouwe Dalmatiër te ontmoeten, want die was ook backstage. Funny fact: De Dalmatiër had geen moeite met het showbizzleven en vond het maar wat leuk om van alles en iedereen aandacht te krijgen.