X-MAS Lights, live muziek en cabaret

X-MAS Lights, live muziek en cabaret

Het perfecte event om in de kerststemming te komen staat weer op de agenda: X-MAS Lights! Theater De Lampegiet nodigt iedereen op 14 december vanaf 19.00 uur uit voor de vierde editie van hét knusse theater- en muziekfeest van Veenendaal. 

Via een door kerstlichtjes verlicht pad ontstaat er een sfeervolle verbinding tussen Theater De Lampegiet en de Sandbrinkstraat. Geniet op beide locaties van live muziek en cabaret door onder andere de Scheepjeswolharmonie, Escalate en Anouk Kragtwijk.

Theater De Lampegiet
Op het knus aangeklede theaterplein vind je twee theaterwagens waar je al voor een kleine bijdrage cabaretière Anouk Kragtwijk of een magische voorstelling kan bijwonen. Om het halfuur staat er een intieme act in de theaterwagen. Er is plek voor 30 mensen, dus wees er op tijd bij. De toegangstickets zijn ter plaatse verkrijgbaar of bestel ze via www.lampegiet.nl. Op het podium maken de Scheepjeswolharmonie en V’Allure je warm voor de wintertijd. Trakteer jezelf op heerlijk warme chocomel of glühwein bij de horecastand.

Een van de acts straalt al sinds de eerste editie van X-MAS Lights op het theaterplein, namelijk de Scheepjeswolharmonie. Dit jaar komen ze opnieuw om je weer te vermaken met winterse muziek. Vrouwenkoor V’allure laat ook haar enthousiasme zien onder leiding van Miriam Drost.

Sandbrinkstraat
Om de hoek staat een vierde podium waar de Westhoffkids, Daan Hasselaar, All 4 Fun, Franka en Escalate de avond vullen met muziek. Geniet van diverse kerstliedjes waaronder onweerstaanbare meezingers door dit lokale talent. Dit jaar sluiten de swingende dames en heren van band Escalate opnieuw de avond af. ‘Escalate is zo onderhand nauwelijks meer uit cultureel Veenendaal weg te denken. De afgelopen drie jaren hebben zij al menig podium bespeeld en voor vele feestelijke avonden gezorgd. Dit jaar zullen zij voor de tweede keer ook het podium van X-mas Lights betreden en daar zowel funky kerstmuziek als andere dansbare nummers ten gehore brengen. Met Escalate kom je gegarandeerd in de kerstsfeer!’, vertelt productieleider Kirsten Brautigam. Speciaal voor X-MAS Lights kleden de horecagelegenheden de straat vast sfeervol aan en zorgen voor extra plek.

Van Heinde en Ver
Deze editie introduceert Theater De Lampegiet een nieuw programmaonderdeel: Van Heinde en Ver. ’Met Kerst komen mensen van heinde en ver om met elkaar het kerstfeest te vieren. Voor dit nieuwe programmaonderdeel nodigen wij artiesten uit de omgeving van Veenendaal uit om gezellig samen de kerstperiode in te luiden. Dit jaar hebben we het geluk om De Westhoffkids aan onze bezoekers te mogen presenteren. Dit kinderkoor uit Lunteren zingt onder leiding van Maikel Bergman. Bij De Westhoffkids gaat het er vooral om dat je veel plezier hebt met zingen. Dat resulteert in een vrolijk repertoire van bijvoorbeeld Kinderen voor Kinderen, Marco Borsato en The Voice Kids. Jaarlijks geven zij verschillende optredens in de regio maar ook grote concerten, onder andere in samenwerking met The Voice Kids van RTL4. Dat is uniek in Nederland en daarom zijn wij blij ze in Veenendaal te mogen ontvangen’, aldus Kirsten Brautigam.

Voor u en jou
Net als voorgaande jaren is X-MAS Lights een onvergetelijke happening voor iedereen. De magische kerstsfeer wordt weer tot leven gebracht door de lokale Veense sterren die 14 december feller stralen dan de kerstlampjes zelf. De diverse artiesten zorgen dat er voor iedereen genoeg vermaak is. Het programma loopt door tot midden in de nacht. Zorg dat je erbij bent, want het is absoluut te moeite waard!