De komende kerstdagen zullen we vooral in kleine kring doorbrengen. Blijf je thuis? Maak er wat van! Open haard, muziekje, wijntje en een heerlijk homemade kerstdiner. Lokale chefs Tim, Jelle en Thomas delen met jou hun keukengeheimen. Krijg jij al trek...?
Niet gewoon uit eten, maar echt een beleving. Dát krijg je bij Bite op de Brouwersgracht. Met een wekelijks wisselend verrassingsmenu, loopt het water je in de mond bij elk gerecht. Zo ben je écht een avondje uit.
Velen zitten in deze coronatijd doorgaans veel thuis en de verleiding om wat meer en wat ongezonder te eten ligt op de loer. Het is dan ook niet verrassend dat we over het algemeen ietsje meer eten dan normaal. En dus wellicht ook een beetje aankomen. Corona-kilo’s worden het genoemd. Klinkt natuurlijk grappig, maar is wel iets om mee aan de slag te gaan. Om je te helpen hierbij een heerlijk en gemakkelijk saladerecept om lekker gezond te blijven eten. De hoofdingrediënten zijn gegrilde venkel en gerookte kip. Enjoy!
Kom binnen! Trek je jas uit, doe je sjaal af en nestel je in een hoekje van een comfortabele bank. Warm je handen aan een kop hete koffie of thee. Doe of je thuis bent. In je eentje of samen met anderen. Bij DownTown mag je zijn wie je bent.
High-tea fans uit Veenendaal en omstreken weten het: Bij De Eekhoeve in theehuis 'bij Kees & Sien' serveren ze de állerlekkerste en meest uitgebreide smulplanken. Maar wist je dat je vanaf dit voorjaar ook voortreffelijk kunt borrelen bij de boerderij? Trommel je buren, vrienden en collega's op voor een middag genieten van de beste bieren uit de regio of de lekkerste wijntjes.
Het was woensdagmiddag druk op het Thoomesplein. Menigeen trok richting het centrum van Veenendaal om op een terras aan het stadsstrand te genieten van een kop koffie of een ijsje. En van de strakblauwe lucht waartegen het frisse groen van de bomen prachtig afstak.
Na een welverdiende winterstop, heeft Daisy's op 1 maart haar deuren weer geopend. 'Vanaf nu zijn we zeven dagen per week geopend tot 22.00 uur. Zo heb je na een zomerse barbecue nog genoeg tijd om bij ons een ijsje te eten', zegt eigenaar Thomas Lijten.
Heel Veenendaal weet het: de lekkerste oliebollen haal je natuurlijk bij Karel Eckelboom & dochters. Elk jaar staat de oliebollenspecialist weer vanaf 1 november voor de bibliotheek op het Kees Stipplein.
De zaak van Bakker Floris is verbouwd en uitgebreid. Het resultaat mag er wezen. 'Sinds de heropening kunnen klanten hier niet alleen terecht voor ambachtelijk gebakken (desem)brood, maar ook voor exclusieve vleeswaren en salades,' zegt bakker Tonny, de eigenaar van de zaak.
Morgen is het ein-de-lijk zover! Dan opent tapasrestaurant ’t Zusje in het monumentale pand Villa Frisia in Veenendaal. En ze hebben een héle leuke openingsactie.
het vrolijk verlichte huis van de familie Drost.
Lokale chefs Tim, Jelle en Thomas delen met jou hun keukengeheimen.
Bestel je kerstdiner bij lokale horeca
Wethouder Lochtenberg opent bezorgdienst
Het was ook een jaar waarin een hoop mensen veel stress gehad hebben
Gratis meedoen met Gilbert’s Handelsspel