Altijd een geslaagde barbecue met vlees van Ariesen

Altijd een geslaagde barbecue met vlees van Ariesen

De vroege zomer van 2018 heeft de medewerkers van slagerij Ariesen al veel drukke dagen bezorgd.

Ook de warme woensdagmorgen wanneer de journaliste van dienst de zaak bezoekt, staat de winkel vol. De vitrine ligt vol met hamburgers, satéstokjes en shaslicks. Het mag duidelijk zijn: er komen weer veel barbecues aan deze zomer!

Slager Diederik Spaan merkt dat mensen makkelijker de barbecue aansteken dan vroeger: ‘Eerder was een barbecue altijd met een grotere groep en zoveel mogelijk vlees. Nu heb je die kleine emmertjes die je makkelijk aansteekt. Mensen halen hier een paar stokjes, burgertjes en lapjes en barbecueën gezellig met z’n tweeën. Het is veel verfijnder geworden.’ Daarnaast zijn er de lief­hebbers die urenlang bezig zijn, en graag grote stukken vlees lang laten braden. Deze barbecueërs kunnen bij Ariesen terecht voor ibericokarbonades, rib-eye of entrecote: kwaliteitsvlees in een heerlijke marinade.

Groepen
Uiteraard wordt er ook nog in grote groepen gebarbecued. Voor bedrijfsfeestjes, familiefeesten en andere gezellige avondjes kan de hulp van slagerij Ariesen worden ingeschakeld. Met de keuze uit verschillende vleesschotels en de huur van gasbarbecues is iedere avond bij voorbaat al geslaagd. Kwaliteitsslagerij Ariesen regelt de avond van begin tot eind: van de (sta)tafels en stoelen tot het stokbrood met kruidenboter. Alles is bespreekbaar.

Van dichtbij
Goed om te weten is dat het vlees van slagerij Ariesen vaak uit de buurt van Veenendaal komt, en niet van de minste boerderijen. Het rundvlees komt onder andere van boerderij Binnenveld in Rhenen, het varkensvlees meestal van een boerderij in Dodewaard. Diederik weet dus waar de beesten vandaan komen en hoe ermee wordt omgegaan. ‘Op mijn vrije woensdagmiddag ga ik geregeld even langs een van de boerderijen om te kijken hoe de dieren erbij lopen. Het is daar goed geregeld en daar hecht ik veel waarde aan.’ Voor een goed stukje vlees moet je bij slagerij Ariesen zijn!