Het was woensdagmiddag druk op het Thoomesplein. Menigeen trok richting het centrum van Veenendaal om op een terras aan het stadsstrand te genieten van een kop koffie of een ijsje. En van de strakblauwe lucht waartegen het frisse groen van de bomen prachtig afstak.
Na een welverdiende winterstop, heeft Daisy's op 1 maart haar deuren weer geopend. 'Vanaf nu zijn we zeven dagen per week geopend tot 22.00 uur. Zo heb je na een zomerse barbecue nog genoeg tijd om bij ons een ijsje te eten', zegt eigenaar Thomas Lijten.
Heel Veenendaal weet het: de lekkerste oliebollen haal je natuurlijk bij Karel Eckelboom & dochters. Elk jaar staat de oliebollenspecialist weer vanaf 1 november voor de bibliotheek op het Kees Stipplein.
De zaak van Bakker Floris is verbouwd en uitgebreid. Het resultaat mag er wezen. 'Sinds de heropening kunnen klanten hier niet alleen terecht voor ambachtelijk gebakken (desem)brood, maar ook voor exclusieve vleeswaren en salades,' zegt bakker Tonny, de eigenaar van de zaak.
Morgen is het ein-de-lijk zover! Dan opent tapasrestaurant ’t Zusje in het monumentale pand Villa Frisia in Veenendaal. En ze hebben een héle leuke openingsactie.
Genietend op het zonnige terras van een heerlijke pannenkoek, kan je je nauwelijks voorstellen dat je op een steenworp afstand van het drukke centrum van Veenendaal bent.
Men neme anderhalve dungesneden frikandel, curry-mango saus, uitjes, sla en rauwkost en samen is het… frikandelcarpaccio!
Tapasliefhebbers opgelet: op 26 oktober opent ’t Zusje een filiaal in Veenendaal.
‘Wacht even hoor ik moet even die mevrouw helpen’, Mark van Tellingen staat vlug op om een dame te helpen die bij de toonbank staat om het één en ander aan vers eten te bestellen. Met een grapje en lach geeft hij haar goed advies en gaat ze even later tevreden de winkel uit.
Veens. is op bezoek bij een smakelijke nieuwe aanwinst in Veenendaal: De Tostikamer. Tussen escaperoom The Circle en Bij Slik zit deze gloednieuwe zaak waar je terecht kan voor o.a. yoghurt met toppings naar keuze, twintig verschillende tosti’s, koffie en taartjes.
De vroege zomer van 2018 heeft de medewerkers van slagerij Ariesen al veel drukke dagen bezorgd.
Waar zit jij het lekkerst? Je kunt nog iets minder dan een week stemmen door op LIKE te klikken op de Facebookpost van Veens. over jóuw favoriete terras. Na 10 juli sluit de mogelijkheid tot stemmen en maken wij de winnaars bekend!
Het terras van Grand Café De Markt in Veenendaal is genomineerd om kans te maken om zomers terras van 2018 te worden! Dat heeft natuurlijk wat toelichting nodig, dus gingen we langs en spraken we eigenaar Maarten Bochane.
Je kunt eigenlijk niet langs Mango’s Cantina y Bar lopen, zonder je blik op het gezellige restaurant en terras te werpen. Dat warme geel en rood, de zomerse aankleding… Het is een echte eyecatcher. Eigenaren Marc en Brigitte Te Brake hebben met Mango’s een opvallende zaak neergezet.
We zijn op bezoek bij Zeldzaam, door vele Veenendalers genomineerd als favoriet zomers terras in Veenendaal. We vragen bedrijfsleider Dion Kostense wát dit terras zo speciaal maakt.
BITE heeft in april het terras opgeknapt en wat een prachtplek is het geworden! Je waant je helemaal in de mediterrane sfeer tussen de olijfboompjes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit sfeervolle, gloednieuwe terras is genomineerd om kans te maken om Veens. zomers terras van 2018 te worden!
Tijdens de dinsdagochtendmarkt waren wij aanwezig bij Lef! Smoothie & Lunchbar in hartje Veenendaal. En… we zijn onder de indruk van het gezellige terras en het bijzondere verhaal van mede-eigenaar Bram de Wit.
Het best bewaarde geheim van Veenendaal noemt eigenaar Jan-Egbert Bos het, en dat is het zeker te noemen. Wij zijn ook verrast! Net aan de rand van het centrum bevindt Vendel zich, waar je de mogelijkheid hebt tot gratis parkeren. Als je vervolgens tussen de hagen doorloopt, tref je het sfeervolle, ruim opgezette terras.
Cafetaria ’t Huus 2.0 zit nu ruim 3 maanden op de nieuwe locatie aan de Zandstraat. Hiervoor zaten ze 10 jaar aan de Prins Bernhardlaan en daar groeide de zaak uit zijn jasje. Aan de nieuwe ingang van het centrum van Veenendaal tref je dit verrassende cafetaria.
Bagels & Beans zit sinds januari in Veenendaal en is zonder twijfel een succes te noemen! Eigenaresse Lisanne van Ginkel heeft het terras in drie etappes uitgebreid en ze vertrouwt ons toe dat ze de plannen heeft het terras nog wat groter te maken.
Tres Tapas & Winebar zit nog maar 4 maanden in Veenendaal, maar uit de binnengekregen nominaties blijkt dat deze zaak al erg geliefd is door Veenendalers! We vragen eigenaar Marius de Jongh waarom zijn terras de bokaal voor meest zomerse terras van Veenendaal 2018 zou moeten winnen.
Kelly Drost en haar broer Mike zijn nu sinds één jaar mede-eigenaar van dit mooie eetcafé in hartje centrum Veenendaal. Daarmee zijn ze de derde generatie in de familie die het bedrijf met liefde voortzet.
Op sneakers of op naaldhakken? Bij restaurant Vendel in Veenendaal voel je je op je plek. Chef-kok Chris Hazeleger, voorheen sous-chef bij sterrenrestaurant O Mundo, bereidt er namelijk gerechten op een mooi culinair niveau, maar wel voor een toegankelijke prijs.
Vrijdagavond 23 maart was de tweede editie van de Wine & Bite tour in Veenendaal. Ook dit jaar was de ‘verijdelde kroegentocht’ weer uitverkocht. Ruim 110 wijnproevers genoten van vijf wijnen in vijf verschillende horecagelegenheden. Vijf wijntjes dus in 2,5 uur, best ambitieus, zelfs voor de geoefende drinker. Veens. was er ook bij voor een reportage van een verrassend leuke wijnproeverij.
Lunchroom 0318 is de ideale pitstop als je even bij wilt komen van het winkelen. Of je nu zin hebt in een ‘bakkie’ met heerlijk gebak of een uitgebreide lunch, bij 0318 staat er voor ieders smaak wel wat op de kaart.
Soms kom je onderweg een wijn tegen die je niet meer loslaat. Een fles die je hebt gedronken en zó goed was of op een bijzonder moment. Voor mij is de Linge Parel zo’n fles, dus werd het hoog tijd om te gaan kijken waar deze prachtige wijn vandaan kwam.
Elke week spreken we de beoefenaar van een ander beroep, met deze week Marc Te Brake, eigenaar van Mango’s Cantina Y Bar. We vragen hem hoeveel kopjes koffie er op een dag doorheen gaan, wat er dagelijks in zijn broodtrommel zit en wat de ins en outs zijn van het werk.
Velen weten de Toko in Veenendaal al te vinden vanwege de heerlijke Indische gerechten, centrale locatie en grote variëteit aan smaken. En… de Toko blijft vernieuwen. We spreken eigenaar Mark van Tellingen over de laatste nieuwtjes.
Binnenkort wordt er in Veenendaal een nieuw eetconcept gelanceerd. Zondag 25 maart vindt de eerste editie van de ‘Hap & Sap Tour’ plaats. Een culinaire ontdekkingstocht langs vijf restaurants in Veenendaal. 'Een leuke en lekkere zondagmiddagbesteding', aldus initiatiefnemers Erwin Edink en Richard Sterkenburg.
Elke week spreken we de beoefenaar van een ander beroep, met deze week Anja Brouwer, serveerster bij brasserie Zeldzaam. We vragen haar hoeveel kopjes koffie er op een dag doorheen gaan, wat er dagelijks in haar broodtrommel zit en wat de ins en outs zijn van het werk.
Wie afgelopen winter een bezoekje heeft gebracht aan Hotel ’t Paviljoen in Rhenen, kan het zomaar al opgevallen zijn: het familiebedrijf is een teamlid rijker. Nicoline van Doorn werkt er met veel plezier in de bediening.
Esther Zwanink-Stevens, vinoloog bij Heeren van de Wijn, tipt een overheerlijke Advent Koffie.
Toko Veenendaal is dit jaar gestart met het bezorgen van haar verse maaltijden via Thuisbezorgd.nl en breidt in 2018 het bezorggebied uit naar Elst en Rhenen.
Wie van een echt lekker bakkie koffie houdt, weet De Fazant te vinden. Toch? Zo niet, kom dan eens gauw kijken in de koffiezaak van Nicoline naast de La Place.
‘Noem me maar Liesbeth in je stukkie, anders lezen bepaalde mensen misschien wel dat ik hier zit’. Liesbeth was gisteravond – net als nog 75 ouderen- ook aanwezig op het Valentijnsdiner in de Residence Rhenen, georganiseerd door de stichting Goed voor Elkaar en Rotaract.
We geven allemaal het liefst zo min mogelijk uit aan gas, water en licht. Met wat het allemaal kost, kan je veel leukere dingen doen. Er zijn talloze truckjes om kleine beetjes te besparen: het licht uitdoen als je de kamer verlaat en de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen zijn inmiddels volledig ingeburgerd. Toch zijn er, vooral in de keuken, nog genoeg heel simpele, GRATIS!, truckjes om kleine beetjes te besparen. Het mooie is dat die handigheidjes ook nog eens gezonder zijn, en beter voor het milieu!
Op een verrassende plek brunchen tijdens de Paasdagen? Wij maken speciaal voor u een Top 5!
Het ruikt heerlijk op de Prins Bernhardlaan. Op de stoep voor de kaaswinkel Liefde & Ambacht staan een aantal mensen te genieten van een kaasfondue.
Eigenaar Matthian van Diesen van Slijterij De Wijnkelder heeft veel plezier in zijn werk en dat merk je. Hij houdt ervan om de klant te adviseren, maakt er een sport van om te onthouden welke drank je in het verleden hebt gekocht en heeft service hoog in het vaandel staan.
Heerlijke wijnen, culinaire hapjes en veel gezelligheid. Dat waren de ingrediënten van de eerste editie van de Wine & Bite Tour. En dit leuke evenement komt weer terug: vrijdag 23 maart aanstaande.
Wat is er nu leuker dan op Valentijnsdag je geliefde te verrassen met een heerlijk diner in een romantische ambiance? Verscheidene Veense restaurants dragen Valentijnsdag een warm hart toe en komen met een zorgvuldig samengesteld diner. Wij maakten een smakelijke & liefdevolle selectie…
Een bezoekje aan de nieuwe winkel Big Bread Kitchen, maakte het gelijk al duidelijk: ze verkopen niet alleen verse broodjes, maar ook zo’n twintig bijzondere burgers en ook snacks en maaltijden.
Ken je Mango’s Veenendaal al? Dat restaurant schuin tegenover de Lampegiet? Eenmaal binnen waan je je in Zuid-Amerikaanse sferen.
Bij Slijterij De Wijnkelder blijft het niet op bij alleen een drankje. Bij Wood’s and More, de nieuwe winkel in De Wijnkelder, kun je leuke cadeaupakketten samenstellen met onder meer de mooie woonaccessoires.
Ergens in Achterberg zit een bakker, die wekelijks honderden tompouces verkoopt. Soms wel duizend! Zijn tompouces zijn namelijk zo lekker, dat ze als enige in Nederland met GOUD bekroond zijn.
Restaurant Grebbelounge is pas een half jaar open, maar managers Marlene en Jochem van den Berg hebben al meer meegemaakt dan ze hadden durven hopen: van feesten en partijen op het veld voor het restaurant, tot buiten kokkerellen op een Green Egg.
Twee jaar na de opening van Mango’s praten we bij met Brigitte te Brake. Samen met Marc en hun team runt ze Mango's. Ze zijn dagelijks te vinden in deze prachtige zaak. Momenteel wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een uitbreiding.
Sinds april dit jaar is ’t Veen een hele bijzondere lunchroom rijker. @Brouwer, aan de Brouwersgracht, schuin tegenover het gemeentehuis. Naast lunchen kun je er ook op z’n Veens een lekker bakkie doen. Heerlijk met de zelfgemaakte appeltaart die ze serveren. Je kunt er zelfs borrelen! Da’s handig, na het shoppen.
Veenendaal is weer een restaurant rijker. Na een uitgebreide verbouwing is het aanstaande vrijdag eindelijk zover. Dan opent Tres Tapas & Winebar haar deuren aan de J.G.Sandbrinkstraat in Veenendaal.
Iedereen weet dat groenten gezond zijn. Het Voedingscentrum adviseert 250 gram per dag. Gelukkig biedt ieder seizoen ons de heerlijkste groenten, vaak van Hollandse bodem. De meest voedzame, multi-inzetbare wintergroenten op een rij!
In Hartje Winkelstad Veenendaal is recentelijk in de Hoofdstraat snackcorner ‘De Puntzak’ geopend. Wie van een kraakvers (punt)zakje friet houdt, kan hier beslist zijn of haar hart ophalen. Bij ‘De Puntzak’ wordt namelijk gewerkt met verse aardappels die dagelijks worden aangevoerd.
Herfst! Het seizoen om weer lekkere dingen te gaan bakken. Heel Holland bakt namelijk steeds vaker. Petra van Herk van de winkel Bak en geniet heeft weer volop leuke en vooral makkelijk ideeën om zelf iets heerlijks te maken. Dit najaar heeft ze een zelfmaakfudge pakket, in verschillende smaken.
Gezond eten moeilijk? Niet volgens Yvonne Canters van Praktijk voor Optimale Gezondheid. Zij houdt zich graag bezig met lekker, gezond en makkelijk eten bezig en deelt een overheerlijk recept met ons: courgette met kipgehakt, groenten en mozzarella.
Ben jij ook van plan gezonder te gaan eten in het nieuwe jaar? Dat gaat bijna vanzelf als je bij de Goudreinet in de Scheepjeshof bent.
Bakkerij Huibers verkocht vorig jaar 3500 appelbeignets. Dat betekent dat bijna heel Achterberg ervan gesmuld heeft. Hoog tijd om Veenendaal ook bekend te maken met deze heerlijkheden.
Lisanne van Ginkel opende twee weken geleden het 64e filiaal van Bagels & Beans, in Veenendaal. Voor haar een droom die uitkomt, en ongetwijfeld zijn er vele Veenendalers die zich daarbij aansluiten.
Ondernemers, managers & secretaresses opgelet: hebben jullie al nagedacht over het kerstpakket? Wijk eens af van de standaard voorverpakte pakketten en ga voor ambachtelijke kwaliteit.
De juiste wijn kopen kan voor velen een behoorlijk dilemma zijn, want hoe beoordeel je een fles aan de buitenkant? En als er fruitig op het etiket staat, is dit dan fruit met zuren of zoetig? Een samentrekkend mondgevoel, dit willen we meestal niet! En dus valt de keuze al snel op een veilige Merlot. Maar er zijn nog zoveel mooie andere wijnen!
Deze rodekool schotel is een heerlijk wintergerecht.
Vers en ambachtelijk vlees van perfecte kwaliteit? Bij de slagerij aan de Middellaan ligt de vitrine vol met een uitgebreid assortiment vlees, worst, vleeswaren en andere delicatessen.
Elke week kom ik als trouwe klant bij Espressobar de Fazant. Ik ben verzot op hun heerlijke koffie! Dat bleef niet ongemerkt bij eigenaresse Nicolien Berghuis; ze nodigde me uit om eens een kijkje te nemen in hun keuken. Dat doe ik maar wat graag!
We gaan in Nederland steeds bewuster om met ons eten. Voedselverspilling is uit en de vraag naar verantwoord geproduceerde voeding neemt toe. Een goede ontwikkeling! Heb jij het vlees van de Herefords van de Heuvelrug al eens geproefd?
Elke donderdag rond etenstijd, trotseren ze de kou en stappen ze op de fiets met een bak vol hete soep, verse broodjes en koffie.
Het was een donkere kerstnacht in een koud ziekenhuis in Heerlen. Er waren geen wijzen uit het oosten bij, maar wel één wijs man – mijn vader – die dit tafereel al voorspeld had. Een paar weken ervoor had hij namelijk gedro
Heb jij nu ook al jaren sieraden in de kast liggen die om wat voor reden dan ook nooit meer gedragen worden? In het atelier van Juwelier Laméris (dat gevestigd is in het stadshart van Veenendaal) maken ze er weer ware kunstwerkjes van die je
Myofascial Release is een veilige, behoedzame en zeer effectieve therapie waarvan de resultaten een langdurige werking hebben.
Wandelen maakt je vrolijker, energieker en creatiever