De allerlekkerste oliebollen

De allerlekkerste oliebollen

Heel Veenendaal weet het: de lekkerste oliebollen haal je natuurlijk bij Karel Eckelboom & dochters. Elk jaar staat de oliebollenspecialist weer vanaf 1 november voor de bibliotheek op het Kees Stipplein. 

Veens. was benieuwd wat het geheim is achter deze heerlijke oliebollen en mocht een kijkje nemen in de keuken van de familie Eckelboom. 

‘Het geheim is eigenlijk heel simpel’, vertelt Karel. ‘Je moet er het juiste gevoel bij hebben. Je hebt niet zomaar een goeie oliebol, je moet dat aanvoelen. Zoals dit jaar, we hadden een droge zomer en dat heeft invloed op de kwaliteit van de tarwebloem en dus ook op het deeg. De eerste oliebol die we bakten, was wat aan de droge kant. Door de samenstelling iets te wijzigen, hebben we nu weer de bol zoals hij hoort te zijn: krokant aan de buitenkant, luchtig aan de binnenkant’. Ook het gebruik van alleen de beste ingrediënten is belangrijk. ‘Wij bezuinigen daar niet op en berekenen dit ook niet door aan de klant. De prijs is al jaren hetzelfde.’

Oudste dochter Kelly staat vandaag in de kraam. Samen met haar moeder en twee zusjes, rouleren ze gedurende de week. Kelly: ‘We zitten er ons hele leven al in, het is gezellig zo met de familie en met de klanten. Mensen zijn altijd weer blij als we er zijn. Op oudejaarsdag beginnen we met acht man om 03.00 uur ‘s nachts al met bakken. Hoeveel oliebollen we dan verkopen houden we niet bij. Laten we het op ontelbaar houden’.

Naast het assortiment oliebollen met of zonder rozijnen, verkoopt de kraam ook heerlijke appel-, ba-nanen-, Berliner- en kersenbollen. Ook zijn er natuurlijk appelbeignets en appelflappen. De familie Eckelboom is sinds kort ook bekend van TV. Omroep Gelderland maakte een documentaire over de familie. De documentaire is terug te kijken op: www.omroepgelderland.nl.

De kraam vind je op het Kees Stipplein, naast de bibliotheek. Volg je de familie al op Facebook? Voor bestellingen, bel: (06) 53 77 70 15.