De nieuwste koffieaanwinst van Veenendaal: Bagels & Beans

De nieuwste koffieaanwinst van Veenendaal: Bagels & Beans

Lisanne van Ginkel opende twee weken geleden het 64e filiaal van Bagels & Beans, in Veenendaal. Voor haar een droom die uitkomt, en ongetwijfeld zijn er vele Veenendalers die zich daarbij aansluiten. 

‘Ik werkte als supervisor bij Michael Kors’, vertelt ze ons. ‘Met mijn vriend Sietse Tamminga woonde ik toen in Utrecht. Op een dag besloot ik dat ik mijn droom achterna wilde gaan en een eigen lunchzaak wilde openen.’ Ze stelde een lijstje op, wat die lunchzaak moest hebben en hoe het eruit moest zien. ‘Onderaan de streep kon ik eigenlijk gelijk Bagels & Beans zetten, want al mijn eisen, álles schreeuwde Bagels & Beans’. Het concern zocht op dat moment geen nieuw filiaal in haar omgeving. Toen heeft ze het laten rusten, tot ze op een dag door hen gebeld werd, ‘We willen een filiaal starten in Veenendaal, kom je kijken of je het wat vindt?’ Lisanne ging op 1 september naar het op dat moment nog leegstaande pand aan de Brouwersgracht en zag gelijk de potentie: ‘Zoveel ramen, dat licht! Een mooi, groot hoekpand, ik was gelijk verliefd. Mijn baas -bij Michael Kors- had er geen problemen mee. “Dat wilde je altijd al”, zei ze.’

3 januari ging Bagels & Beans open, en het was een week erg hectisch, geeft Lisanne toe. ‘Wist je dat de koffie precies gewogen moet worden, en dat je handmatig in de gaten moet houden dat de koffie 28 seconden doorloopt? Niet meer, niet minder. Dan is de koffie perfect! De eerste week was nog vakantietijd, dus de zaak zat hélemaal vol. Fantastisch, maar het was wel even aanpoten om alles tegelijkertijd goed onder de knie te krijgen.’

Bagels & Beans Veenendaal is 7 dagen per week geopend. Ben jij er al geweest?