De prijswinnende tompouce

De prijswinnende tompouce

Ergens in Achterberg zit een bakker, die wekelijks honderden tompouces verkoopt. Soms wel duizend! Zijn tompouces zijn namelijk zo lekker, dat ze als enige in Nederland met GOUD bekroond zijn. 

Wij van de Hip & Happening mochten de tompouces komen proeven. We haastten ons daarom naar de bakkerij van Arjan Huibers aan de Cuneraweg 94. Wie de bakkerij binnenstapt wordt verwelkomd door een heerlijke geur van roombotercake. Op bakplaten liggen talloze vierkante plakken deeg te wachten om gebakken te worden tot speculaasbrokken. Maar we komen natuurlijk voor dé tompouce.

Bakker Arjan verklapt zijn geheim
‘Ik gebruik alleen de beste ingrediënten. Want alleen dan kom je tot een topproduct. De bodempjes zijn bijvoorbeeld van 100% roomboterbladerdeeg. Ik smeer ze in met een laagje chocolade, zodat ze lekker krokant blijven en niet zompig worden. Hierdoor blijven mijn tompouces een dag langer lekker voor de klant. Verder zijn ze dubbel gevuld. Over de room ligt een laagje verse slagroom en dat proef je’. Jazeker, dat proeven we. Ze zijn zó lekker, dat ze niet te vergelijken zijn met de bekende fabriekstompouces. Als je van tompouces houdt, neem dan zeker de moeite even naar Achterberg te rijden.