Gezonde en lekkere voornemens?

Gezonde en lekkere voornemens?

Ben jij ook van plan gezonder te gaan eten in het nieuwe jaar? Dat gaat bijna vanzelf als je bij de Goudreinet in de Scheepjeshof bent. 

De groentewinkel is weer gevuld met de lekkerste groenten en fruit, ambachtelijke maaltijden, noten en een grote rauwkostsaladebar. Groenteboer Ronald Hakstege wil laten zien dat gezond vers eten echt niet duur hoeft te zijn. We nemen een kijkje bij de gezondste winkel van Veenendaal. Het is code rood als we aankomen. De pitloze Sofiamandarijntjes steken mooi af tegen de witte sneeuw. Gelukkig is het in de winkel wat warmer. Mensen die het barre weer trotseren hebben zin in stamppotten, dus die maakt Ronald vandaag extra bij. Boerenkool met slagersrookworst, of hutspot met spekjes en een bal gehakt. Alles uit eigen keuken. Bij Ronald gaat elke dag om 5.00 uur de wekker om alles op tijd klaar te hebben.

Ronald: ‘De Waldorfsalade blijft favoriet. Hij is gebaseerd op het beroemde recept van de chefkok van het gelijknamige prestigieuze hotel in New York. Gesneden witte kool, met onder andere mandarijntjes, rozijntjes en walnoten. Maar ook de tonijnsalade is erg populair. Al onze rauwkostsalades zijn bereid met een lichte yoghurtdressing, dus geen mayonaise. We maken de salades ook in diverse grotere schalen. Handig voor verjaardagen of bijvoorbeeld nu met Oud en Nieuw.

Mensen denken vaak onterecht dat het bij ons prijzig is, omdat we een speciaalzaak zijn. In tegenstelling tot de supermarkt, wijzigen wij dagelijks onze prijzen. Hierdoor kunnen we erg aantrekkelijke aanbiedingen maken. Nu Nederland steeds gezonder eet, zien we steeds meer nieuwe klanten in de winkel die dit ook ontdekt hebben’.