Hele bijzondere appelbeignets

Hele bijzondere appelbeignets

Bakkerij Huibers verkocht vorig jaar 3500 appelbeignets. Dat betekent dat bijna heel Achterberg ervan gesmuld heeft. Hoog tijd om Veenendaal ook bekend te maken met deze heerlijkheden. 

Het is even omrijden, maar dat is zeker de moeite waard. En als je er dan toch bent, neem dan ook een doosje van zijn -met goud bekroonde- tompouces mee. We moeten je alleen wel even waarschuwen: als je deze geproefd hebt, wil je nooit meer anders.

Appelbeignet met room
Op het eerste gezicht ziet de appelbeignet eruit als elke andere, maar binnenin zit het verschil. De beignet is namelijk niet alleen gevuld met appels, maar ook met ROOM. Dezelfde banketbakkersroom die hij ook gebruikt voor zijn inmiddels beroemde tompouces. Het is een compleet nieuwe smaakbeleving. Bakker Arjan is erin geslaagd om van een ‘appelflap’ zowaar een gebakje te maken.

Uitverkocht
Arjan: ‘Omdat ik niet zo’n fan ben van de traditionele beignets met kaneelspijs, heb ik een eigen appelbeignet gemaakt. Ik hou erg van room en wilde dat erin verwerkt hebben. Ook voor deze appelbeignets gebruiken we uitsluitend de beste ingrediënten. Roomboter bladerdeeg en verse appels. Vorig jaar hebben we rond de jaarwisseling 3500 appelbeignets verkocht. We waren helemaal los. Dit jaar bakken we ze de hele dag door en zijn we zelfs tot 18.00 uur open. Uiteraard bakken we ook traditionele beignets en natuurlijk verse oliebollen’. Wie trek heeft gekregen: de appelbeignets zijn nu al te koop in de winkel.