Hollandse Parels

Hollandse Parels

Soms kom je onderweg een wijn tegen die je niet meer loslaat. Een fles die je hebt gedronken en zó goed was of op een bijzonder moment. Voor mij is de Linge Parel zo’n fles, dus werd het hoog tijd om te gaan kijken waar deze prachtige wijn vandaan kwam. 

Ik kwam uit bij het Betuws Wijndomein. Ik werd hartelijk ontvangen door Diederik en Arina. Twee mensen vol passie. Diederik houdt zich vooral bezig met de wijngaard in optimale conditie te houden en het maken van prachtige wijnen. Dit doet hij bijzonder goed, hij heeft zelfs de “Wijnmaker van het jaar 2017” van de Lage Landen op zak. Arina blinkt uit met een dosis creativiteit rondom alles wat met wijn te maken heeft. Wat het wijndomein betreft zitten ze goed, a match made in heaven!

Arina vertelt heerlijk over hetgeen ze doen en maken en welke ideeën erachter zitten. Zo heb je de Prepluk Verjus, die een lekkere smaak in je dressing geeft. Ze hebben ook een Edelzoet van ingedroogde druiven, zoet met hele mooie zuurtjes en diep van smaak. Dit is een bijzondere mousserende wijn van de Johaniter, gemaakt als een champagne die 24 maanden gerijpt heeft.

Ik mocht van Arina ook wat andere wijnen proeven en dit was zeker geen straf! De LingeWit Johaniter, heel verfijnd en smaakt als een dansende ballerina. Diepe indruk achtergelaten heeft toch wel de LingeWit Cuvéé, gerijpt op hout en bijzonder veel smaak. Ik ben stiekem toch weer iets meer van Nederlandse wijn gaan houden! Dank je wel Arina en Diederik.

Het Betuws Wijndomein ligt in de Betuwe en een bezoek is meer dan de moeite waard, op hun website staan dagen met leuke activiteiten.


Hartelijke groet Esther Zwanink-Stevens