Merlotdrinkers opgelet!

Merlotdrinkers opgelet!

De juiste wijn kopen kan voor velen een behoorlijk dilemma zijn, want hoe beoordeel je een fles aan de buitenkant? En als er fruitig op het etiket staat, is dit dan fruit met zuren of zoetig? Een samentrekkend mondgevoel, dit willen we meestal niet! En dus valt de keuze al snel op een veilige Merlot. Maar er zijn nog zoveel mooie andere wijnen!

Wijnen ontdek je, je beleeft en je proeft ze, elke keer weer en de mooiste, die onthoud je. Wijn is geen cola en mag ook anders smaken dan de fles van vorige week. Een Merlot is een fijne druif. Ze geeft volle, fruitige wijnen met een licht kruidige afdronk, soepel en zacht, zonder dat wrange! Toch zijn er veel meer druiven die daaraan voldoen.

Wijn is geen cola en mag ook anders smaken dan de fles van vorige week.

Wat te denken van een Carmènere uit Chili? Tot in de jaren ’90 dacht men zelfs dat dit de Merlotdruif was. Nu is het de trots van Chili, ongelooflijk toch? In buurland Argentinië hebben ze ook een fijne wijn, gemaakt van de Malbec. Heerlijk zacht en vol donker fruit. Doordat deze zo hoog op de uitlopers van het Andesgebergte staan, rijpen de druiven langzaam en volledig uit, met als resultaat een fluweelzacht mondgevoel. En in Italië hebben ze de druif Primitivo, deze staat garant voor een zachte en zwoele wijn. De Primitivo groeit met name in de hak van de laars waar de zon rijkelijk geabsorbeerd wordt en dat proef je.

En zijn veel meer wijnen waarvan je net zoveel, al dan niet méér, kan genieten dan alleen de Merlot.

Ga eens op ontdekking!

Groet! Esther

Afgestudeerd Vinoloog Esther Zwanink-Stevens woont en werkt in Veenendaal en schrijft over haar favoriete brouwsel: wijn! En dát is niet zomaar een drankje. Wijn is ambacht, waar hard voor gewerkt moet worden en waar elk seizoen weer honderden factoren leiden tot, hopelijk, een nieuwe tongstrelende traktatie.