Smullen van een makkelijke kipsalade

Smullen van een makkelijke kipsalade

Velen zitten in deze coronatijd doorgaans veel thuis en de verleiding om wat meer en wat ongezonder te eten ligt op de loer. Het is dan ook niet verrassend dat we over het algemeen ietsje meer eten dan normaal. En dus wellicht ook een beetje aankomen. Corona-kilo’s worden het genoemd. Klinkt natuurlijk grappig, maar is wel iets om mee aan de slag te gaan. Om je te helpen hierbij een heerlijk en gemakkelijk saladerecept om lekker gezond te blijven eten. De hoofdingrediënten zijn gegrilde venkel en gerookte kip. Enjoy!

Benodigdheden per persoon:

  • Flinke hand rucola
  • 50 gram peen Julienne
  • 4 radijsjes
  • 1/2 appel (bijv. granny smith)
  • 1/2 venkel
  • 10 tomaatjes
  • 75 gram gerookte kip
  • Balsamic glaze

 

Werkwijze:
Snijd de venkel, haal de top eraf en bewaar wat groene sprietjes voor de garnering.
Gril de venkel stukjes tot ze mooie grillstreepjes hebben en je die heerlijke typische venkelgeur ruikt. Snijd ondertussen de tomaatjes en radijsjes in het gewenste formaat. Gebruik bij voorkeur voorgesneden wortel, heb je dit niet snijd de wortel dan zo fijn mogelijk. Snijd de kip in plakjes of stukjes. Je kunt nu het bord opmaken. Begin met een flinke hand rucola. Leg hierop een deel van de venkel, tomaatjes, appel, wortel en radijs. Leg vervolgens de rest van de venkel en de kip bovenop de salade. Garneer met het venkeltakje en met de balsamic glaze.

 

 
Joyce van Assen van New You, Food & Coaching helpt je geleidelijk aan om je voedingspatroon aan te passen, op een manier dat je het makkelijk vol kan houden. 'We werken samen toe naar een manier om erachter te komen wat voor jou werkt. Want het állerbelangrijkste is dat je het vol kunt houden. Wist je bijvoorbeeld dat je voedingspatroon pas blijvend is veranderd na 5 jaar?’ Joyce werkt met een handig systeem waar je je dagelijkse voeding invoert. Je kunt alle producten makkelijk vinden en ook je eigen ‘vaste’ maaltijden selecteren. Tijdens de afspraken bespreek je waar je tegenaan liep wat betreft voeding en word je (eventueel) gewogen en gemeten. Meer informatie vind je op www.newyoucoach.nl